Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Oddaja poslovnih modelov na tekmovanje POPRI

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina je tudi v letošnjem letu spodbujala osnovnošolce sedmih, osmih in devetih razredov na šolah v občinah Ajdovščina in Vipava k vključevanju v podjetniške krožke. Učenci so pripravili poslovni model za prijavo na tekmovanje POPRI.

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi, kjer je osnovni namen tekmovanja prepoznavanje priložnosti, ustvarjalnosti, inovativnosti, komuniciranja in timskega dela.

Krožke smo izvajali na štirih osnovnih šolah: OŠ Dobravlje, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Šturje in OŠ Draga Bajca Vipava. Na valentinovo smo na tekmovanje POPRI 2022 uspešno oddali  poslovne modele. Skupno se je letos na tekmovanje POPRI prijavilo več kot 340 mladih s 122 podjetniškimi idejami iz cele Slovenije, samo iz primorske regije so na Primorskem tehnološkem parku prejeli 38 prijavljenih podjetniških idej.

Tekmovanje je oblikovano večstopenjsko, tako da se bodo šele ekipe, ki bodo svoje ideje najuspešneje  predstavile na regijskem izboru, uvrstile na nacionalno tekmovanje. Zagovori podjetniških idej dvanajstih polfinalistov bodo potekali z izvirnimi ustnimi predstavitvami poslovnih modelov in prototipov 8. in 9. marca 2022. Veliko finale na državni ravni pa bo 5. aprila 2022.

Ponosni smo na naše osnovnošolce, ki so zbrali veliko volje, dodatne energije in kreativnosti, da so poleg obveznega šolskega dela razvijali svoje ideje v okviru podjetniških krožkov. Zanje držimo pesti, da dobijo priložnost za predstavitev njihovih odličnih idej.

Oglejte si tudi