Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
4°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
6889

Mladi parlamentarci severne Primorske v Državnem zboru

29. maja je v Veliki dvorani Državnega zbora RS v Ljubljani potekal 27. Nacionalni otroški parlament, ki je sklepno dejanje programa Otroški parlament pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Mladi parlamentarci in parlamentarke iz cele Slovenije so se zbraliin razpravljali na letošnjo temo ''Otroci in načrtovanje prihodnosti''. Po dopoldanskem delu v delovnih skupinah na 4 podteme (Kdo sem in kakšen človek želim postati, Prihodnost, Vrednote in Okolje) je sledil plenarni del zasedanja, kjer so mladi nič kaj sramežljivo naslavljali vprašanja na visoke goste. Mlade parlamentarce so v letošnjem letu nagovorili predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez, predsednik vlade dr. Miro Cerar, ministrica za šolstvo, dr. Maja Makovec Brenčič, varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, ter nekateri drugi predstavniki ministrstev in javnih ustanov.

Nacionalnega otroškega parlamenta so se v organizaciji MDPM Ajdovščina ter ob sodelovanju drugih območnih DPM udeležili tudi mladi predstavniki goriške regije z mentorji. Na nacionalnem otroškem parlamentu so nas zastopali Leon Ferletič, OŠ Dobravlje, Leon Kokošar, OŠ Idrija, Zala Brecelj, OŠ I. Roba Šempeter pri Gorici, Mali Vidmar Vrabec, OŠ Šturje, Valentin Vuga, OŠ Solkan, Žiga Pavlica, OŠ Dornberk, Anej Vidmar, OŠ Branik, Gal Trošt, OŠ Most na Soči ter parlamentarki novinarki Daša Vončina, OŠ Idrija in Maja Terpin, OŠ Solkan.

Mladi so ob koncu dneva izglasovali tudi temo za naslednji, 28. Otroški parlament. V prihodnjem šolskem letu bo nova generacija parlamentarcev obravnavala temo ''Šolstvo in šolski sistem''.

Maša, MDPM Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij