Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Mažoretki Sari zlato priznanje

Na prvem klubskem tekmovanju Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica v basic strutu je med 34 tekmovalkami Sara Čermelj Žnidar iz Ajdovščine prejela zlato priznanje.
Konec februarja je Twirling-mažoretno društvo Nova Gorica v telovadnici osnovne šole Frana Erjavca v Novi Gorici organiziralo prvo klubsko tekmovanje v začetni twirling kategoriji basic strut (osnovni korak). Tekmovalka ali tekmovalec koraka sam(a) po točno predpisanem vzorcu in na obvezno glasbo. Tekmovanje je namenjeno začetnikom in sicer do desetega leta starosti. Vadba basic strut-a spodbuja otroke k učenju osnovnih znanj za nastope in tekmovanje kot so pridobitev ritma, kontrola telesa, pravilna postavitev stopal, prstov, glave in telesa v celoti ter osnove nastopanja.

Tekmovanja se je udeležilo 34 deklic iz štirih vadbenih skupin, ki vse delujejo pod okriljem Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica in sicer ekipa Twirling-mažoretega društva Nova Gorica in ekipe osnovnih šol Bukovica, Frana Erjavca Nova Gorica ter Danila Lokarja Ajdovščina. Njihove nastope sta budno spremljali in ocenili sodnica Nives Toroš ter pripravnica/pomočnica sodnice Živa Kovač, z bučnim aplavzom pa so vsak nastop pospremili svojci, ki so tribuno dvorane napolnili do zadnjega kotička.

Iz Ajdovščine se je občinskega tekmovanja udeležilo deset deklet in dosegle so odlične rezultate. Na tekmovanju sta bili podeljeni le dve zlati priznanje in eno je za svoj nastop prejela Sara Čermelj Žnidar, drugo je ostalo v Novi Gorici. Srebrno priznanje so za svoj nastop prejele Stela Balut, Nuša Čehovin, Vita Baša, Tadeja Bone, Zoja Hočevar in Tia Čehovin, bronasto priznanje pa Maja Čoha, Zara Ostojić in Nija Valič. Vsem dekletom iskrene čestitke za njihov uspeh. Za uspešne nastope pa gre zahvala mentorici Evi Paljk, ki redno tedensko vadi z dekleti.

Tekmovanje je služilo tudi kot priprava na tekmovanje na odprtem državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki bo aprila v Kranju. Vsem tekmovalkam srečno tako na državnem prvenstvu kot tudi sicer na vseh drugih prihajajočih tekmovanjih.

 

Oglejte si tudi