Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Kostanjev piknik

Tetka Jesen, ki nas je obiskala v začetku jeseni, nam je obljubila veliko kostanjev. Povedala je, da so letos bogato obrodili. Takoj smo pomislili, da bomo to izkoristili in pripravili kostanjev piknik za vse popoldanske učence.

Priprave na piknik so potekale cel teden, saj je bilo potrebno pripraviti vabilo, plakat, papirnate škrniclje, narezati kostanj in izdelati izdelek iz gozdnih plodov, ki bi bil zamenjava za vrečko pečenega kostanja. Zanimive in izvirne izdelke smo razstavili na stojnicah. Glavna peka, vidna že od daleč, sta bila Aleks in Jaka. Čeprav je grelo in kadilo, nobenega od njiju to ni motilo.
Naš Jaka je poskrbel še za dodatno vrečko kostanjev tako, da so naši učenci poskusili kakšen je kostanj iz Ilirskobistriških gozdov. Kmalu je zadišalo po pečenem kostanju in učenci so komaj čakali, da se zvrstijo pred prodajno hišico in prevzamejo svojo porcijo. Kostanji so se lepo lupili in napolnili vse želodčke. S tem pa piknika še ni bilo konec. Sledila sta ples in zabava še pozno v toplo jesensko popoldne.
Kostanjev piknik pa smo imeli tudi  v OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici. V sredo 2. 10. smo se učenci 2. / 3. razreda OŠPP z NIS odpeljali v Novo Gorico. Pridružilo se nam je tudi nekaj učencev iz posebnega programa.  Šli smo na že 22. kostanjev piknik, ki so ga za nas pripravili učenci 4. in 5. razreda OŠ Milojke Štrukelj z učiteljicama Iris in Ireno.
Srečanje smo začeli v telovadnici, kjer so nam pripravili različne igre. Razdelili smo se v skupine in se zvrstili na šestih postajah ter se preizkusili v različnih spretnostih. Na koncu smo tekmovali še v vlečenju vrvi. Srečanje smo zaključili ob kostanju in drugih dobrotah. Z učenci iz Nove Gorice se bomo srečali še enkrat in sicer na češnjevem pikniku v Vipavi v začetku junija. Ponosni smo, da se že 22 let redno srečujemo, drug drugega spoznavamo in se skupaj učimo.

Danica Benčina in Alenka Premrl Lemut,
CIRIUS Vipava


Oglejte si tudi