Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Druga generacija S kuharske akademYe

Ajdovščina, 4. februar 2013 – S project je začel z drugo generacijo S kuharske akademYe. Tokrat je v izobraževanje vključenih kar 12 mladih nadebudnih bodočih kuharskih pomočnikov in kuharjev iz vse Slovenije. V kuhinji priložnosti, restavraciji Dama v Ajdovščini, bodo mladi šest mesecev nabirali izkušnje iz področja kuharstva, strežbe in podjetništva. Cilj S kuharske akademYe je mlade usposobiti za pomočnike kuharja, jim omogočiti pridobitev potrebnih izkušenj in znanj ter jim tako povečati zaposlitvene možnosti.
S kuharska akademYa je avtorski izobraževalni model, ki ga je S project razvil v sodelovanju z Zavodom Ypsilon. Model deluje po sistemu, ki ga Matevž Slokar, idejni vodja S projecta, opiše tako: »Mladim ne damo rib, temveč jih naučimo ribariti.« Udeleženci S kuharske akademYe so deležni tako teoretičnega in praktičnega kuharskega/kulinaričnega usposabljanja, model pa se ne dotika le kulinarike, temveč je razširjen tudi na razumevanje poslovanja gostinskih obratov ter osebnega razvoja in rasti udeležencev.

Vodja S kuharske akademYe Eva Zupan o pripravah in vzdušju: »Vsi smo že nestrpno pričakovali začetek druge generacije S akademYe in danes je končno nastopil dan D, ali bolje rečeno dan S! Vzdušje v Dami je sproščeno in veselo - počasi se spoznavamo, pomerjamo kuharske obleke in se fotografiramo. Verjamem, da nas čaka razburljivih, napornih, a nepozabnih šest mesecev

Kulinarični mentor Boštjan Novak o pripravljenem programu: »Program, ki ga izvaja S akademYa je veliko več kot samo izobraževanje mladih. Je garanje in je sproščanje, je učenje in je zabava. S akademYa je pomemben mejnik v življenju tako tistih, ki prihajajo po znanje kot tudi nas, ki ga predajamo ter je močno sporočilo družbi, da je prihodnost v tem, da držimo skupaj in drug drugemu pomagamo.«

Nikola, Rok, Simona, Suzana, Baki, Slaviša, Andrej, Jan, Petra, Oliver, Tina in Jernej. Dobrodošli v S akademYi. In srečno!

Polona Matjašič

Dnevno dogajanje S kuharske akademYe lahko spremljate na Facebook strani S project (https://www.facebook.com/sproject.slovenija).

Oglejte si tudi