Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Sopotniki so se prijeli

Storitev Sopotniki - brezplačni prevozi starejših oseb, se je v Ajdovščini odlično prijela. Statistika potrjuje, da je bila potreba po tovrstnih prevozih resnično velika. Električni golf je samo do konca oktobra prevozil že poltretji tisoč kilometrov.

V poldrugem mesecu, odkar je Občina Ajdovščina skupaj z Zavodom Sopotniki začela z brezplačnimi prevozi za starejše občane, je storitev izkoristilo 57 občanov na skupno 77 prevozih. Ker gre le za delovne dni, opravijo prostovoljci v povprečju po najmanj dva prevoza dnevno, do konca oktobra se je nabralo za skupaj 134 prostovoljskih ur.  Največ prevozov je iz Ajdovščine v Šempeter in Novo Gorico (bolnišnica in zdravstveni dom). V oktobru se je povečalo število klicev tudi iz okoliških vasi, za obisk trgovin ali plačevanje položnic.

Število usposobljenih prostovoljcev se je v tem času povečalo na 22. Kratko usposabljanje je potrebno, tudi zaradi vožnje z električnim avtomobilom, ki je nekoliko posebno, pa vendar doslej ni povzročalo kakšnih težav. Je pa električni golf, ki ga je občina najela prav za ta namen, že presegel  2.500 prevoženih kilometrov. Velja dodati skrb, da ima vozilo pravočasno napolnjene baterije.

Oglejte si tudi