Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Priznanja krvodajalcem in prostovoljcem

Na srečanju krvodajalcev in prostovoljcev Rdečega križa Ajdovščina, ki je potekalo 26. aprila v Dvorani prve slovenske vlade, smo podelili priznanja krvodajalcem jubilantom in zaslužnim prostovoljcem. Priznanja so nam pomagali podeliti podžupan občine Ajdovščina Alojz Klemenčič in generalna sekretarka RKS Renata Brunskole.
Podelili smo priznanja za 10 in večkrat darovano kri ter bronaste in srebrne znake RKS dolgoletnim prostovoljcem.

Med krvodajalci je mnogo izjemnih posameznikov. Na srečanju smo za 50-krat darovano kri priznanje podelili Miroslavu Batagelju, Borisu Uršiču, Borisu Stibilju in Tereziji Leskovec; za 60-krat darovano kri so priznanje prejeli Jelena Šimić, Magdalena Fabčič, Jernej Krkoč in Anton Lulik; za 80-krat darovano kri pa smo priznanje izročili Edvardu Leonardu Krašni in Jožici Jazbar.

Od zadnje podelitve priznanj v letu 2014 so tudi kar štirje novi krvodajalci dosegli stoto darovanje, in sicer Bogomir Trošt, Damijan Fabčič, Jožef Bučinel in krvodajalec, ki ne želi, da ga izpostavljamo. Damijan Fabčič in Jožef Bučinel sta na proslavi ob občinskem prazniku, 5. maju, za njuna izjemna humana dejanja prejela spominski priznanji.

Prav tako smo na proslavi podelili 13 bronastih znakov RKS ter srebrna znaka RKS dolgoletnima predsednikoma združenja Antonu Žagarju in Veroniki Kodrič.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo in se zahvaljujemo vsem, ki ste del naše velike družine krvodajalcev, ter nam dnevno prostovoljno pomagate izpolnjevati humano poslanstvo. Ob enem se najlepše zahvaljujemo nastopajočim plesalcem CIRIUS Vipava, skupini harmonikašev Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina, pevki Evi Černe, Pizzeriji Zmajček za postrežbo in Občini Ajdovščina za protokolarno vino.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi