Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Novice Informativno-svetovalne pisarne Ajdovščina

Leta 2006 je v Ajdovščini pod okriljem Zavoda Pelikan – Karitas pričela delovati Informativno-svetovalna pisarna Ajdovščina, katere glavna dejavnost je bila izvajanje programa Pomoči odvisnikom in njihovim svojcem. Danes, po 10. letih, poleg omenjenega programa načrtujemo izvajanje še več različnih projektov in programov, namenjenih preventivnemu delu, mladim, povezovanju in sodelovanju z različnimi službami, organizacijami.

Že v oktobru načrtujemo izvedbo predavanj. Predavanja bodo potekala v Ajdovščini (natančen kraj, čas in naslov bodo še objavljeni): 14. 10. 2016 bosta predstavila svojo zgodbo bivša odvisnika Brane Miličevič in Mišo Babič ter odgovorila na vprašanje: Kaj nas lahko nauči bivši odvisnik? 28.10.2016 bo Katarina Kompan Erzar[1] (ali njena sodelavka dr. Tatjana Rožič[2]) predstavila svoje poglede na družino, vloge, naloge, kako ukrepati v primeru težav. 11. 11. 2016 bo Sanja Rozman[3] predstavila svoje poglede na vzgojo in odvisnosti.

16. in 17. novembra 2016, v mesecu boja proti odvisnostim, bomo skupaj s Centrom za socialno delo Ajdovščina, Zdravstvenim domom Ajdovščina, Klubom zdravljenih alkoholikov Ajdovščina – Vipava, Dijaškim domom Ajdovščina in Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina, Šentom, Mladinskim centrom in hotelom Ajdovščina, Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina, Vzgojnim zavodom Planina izvedli projekt Za mladost brez drog, kjer bomo skupaj skozi predstavitev, predavanja, športni dogodek ter glasbenim gostom opozorili na problem odvisnosti ter vzpodbujali pozitivne plati življenja.

18. novembra pa bomo na proslavi pregledali naše delo in rezultate dela skozi desetletje, se usmerili k novim načrtom ter ciljem in izzivom. Še posebej vabljeni vsi, ki ste pred 10. leti omogočili delovanje pisarne, vsi, ki ste se udeležili različnih aktivnosti, obiskovali skupino za starše, da nam posredujete svoje mnenje, vtise, priporočila ter se udeležite skupnega srečanja.

Vabljeni tudi na predavanje predstavnika Policije o novih psihoaktivnih drogah, ki bo 1. 12. 2016 v Vipavi.

Vabljeni vsi, da se udeležite katero od načrtovanih aktivnosti, posredujete vprašanja, mnenja, predloge na pelikan.ajdovscina@gmail.com

Informativno-svetovalna pisarna Ajdovščina (EK)

[1] Dr. Katarina Kompan Erzar je docentka za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

[2] Dr. Tatjana Rožič, specialistka zakonske in družinske terapije.

[3] Sanja Rozman je zaključila specializacijo iz medicine dela, prometa in športa. Zaradi krize v družini, nastale ob razkritju takratnega soproga, da je zasvojen s hazardiranjem, se je zatekla po pomoč k dr. Janezu Ruglju kjer je v njegovi skupini ostala še tri leta ter se posvetila zdravljenju svoje odvisnosti od odnosov in učenju socialno-andragoške metode, ki jo je dr. Rugelj utemeljil in uporabljal. Sedaj uspešno deluje na področju zdravljenja nekemičnih zasvojenosti v Zavodu Sprememba v srcu

 

Oglejte si tudi