Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev ob koncu študijskega leta na Mostu UTŽO

Komur je še vedno blizu ritem šolanja, ve, da se s poletjem umikamo v lahkotnejši del leta, ko učenje premaknemo malo v senco. Društvo MOST UTŽO iz Ajdovščine je ob zaključku šolskega leta svojim članom in vabljenim predstavilo letno delovanje v petek, 2. junija 2023.

Novi upravni odbor je imel malo časa, vendar uspel v dostojni predstavitvi. Predsednik Stane Kodele se je v kratkem nagovoru zahvalil prejšnjemu odboru in nakazal smernice za nadaljnje delo, koordinatorice za posamezna področja delovanja pa so se sprehodile skozi dejavnosti, večer je povezovala Jerica Pelicon. Številčno članstvo, 340 jih je, si lahko izbira med številnimi dejavnostmi; med desetimi za šport in gibanje, desetimi krožki in tečaji ter osmimi dejavnostmi na področju ustvarjanja.

Med gibalnimi dejavnostmi so bile zelo obiskane plesne skupine, folkloristi in skupina Ajda imajo za sabo tudi nastope za javnost. Pohodniki so bili zelo številni, saj so ob hoji spoznavali tudi krajinske znamenitosti in so napovedali tudi skupino za lažje sprehode. Krožkarji so se srečevali z vesoljem, besedovanjem, krepili spomin tudi z družabnimi igrami, spoznavali naravo, se igrali z lutkami in iskali zgodovino krajev, tuja jim ni bila niti angleščina in italijanska družba. Med dejavnostmi so bili močni kamnoseki, ki so v tem šolskem letu izdali zbornik o svojem delu, klekljarice in kvačkarice so pridno sukale svoja orodja, likovniki svoje čopiče in glinarji ustvarili prve izdelke. Vse dejavnosti so bile dobro sprejete in načrtujejo širitev vsebin.

Vedno imajo člani tudi kaj pokazati na letnih srečanjih, predvsem tisti, ki radi zaplešejo, in tisti, ki so dejavni v ročnih spretnostih. K veselemu in sproščenemu razpoloženju pa so pripomogli tudi tamburaši Tamburaškega orkestra Danica iz Dobravelj z dirigentom Urošem Trebižanom, saj so z njimi lahko zapeli vsi.

Prijetno senčico vsem, ki verjamete v delovanje Društva Most UTŽO in njegovo poslanstvo.

JČ, foto VV, MŠ, VB

Oglejte si tudi