Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zakaj je lepo biti član društva upokojencev?

Spoštovane občanke in občani občine Ajdovščina, kot predsednik Društva upokojencev Ajdovščina bi vas rad seznanil z nekaterimi aktivnostmi, s katerimi se lahko ukvarjamo člani društva, ki šteje blizu 1.200 članov. To je v bistvu majhno število članov ob dejstvu, da je v občini več kot 5.000 upokojencev, v ajdovskem in ostalih okoliških društvih pa je včlanjenih oziroma aktivnih samo dobra tretjina.

Kaj pa počnejo ostali? So se vdali v usodo, da preostanek življenja preživijo med štirimi stenami, ob poležavanju na kavču, gledanju televizije in morda prebiranju kake knjige. Upokojenci moramo v prvi vrsti poskrbeti za svoje zdravje in telesno ter duševno kondicijo, česar pa nam neaktivno bivanje med štirimi stenami ne omogoča. Še zlasti so problematični turobni zimski dnevi in meseci, ko je svetli del dneva kratek in nam morda slabo vreme onemogoča kratke sprehode v naravi.

Vsakodnevna telesna aktivnost, skupna vadba in izleti, druženje s prijatelji ali sovrstniki vam lahko bogato izpolnijo in polepšajo dolge, turobne zimske dni, krepi duha in telo.

Vse to pa vam lahko omogoči članstvo v Društvu upokojencev Ajdovščina.

S spoštovanjem, predsednik Maksimilijan Marc

Oglejte si tudi