Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Decembrska dogajanja pod okriljem MDPM Ajdovščina

Kljub celoletnemu pridnemu in uspešnemu delu sodelavk in sodelavcev Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina je december nekako drugačen, poseben - in vsako leto po svoje uspešen.
Poskrbeli smo za predpraznično ustvarjanje in na Miklavževanju v avli Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini skupaj z MC Hiša mladih pripravili delavnico, na kateri smo ustvarjali bele zvezdice, rožice ali snežinke. Preprosti, a lepi obeski so prepričali mnoge otroke in odrasle, da so se nam pridružili pri ustvarjanju.

En avtobus otrok in njihovih staršev se je prvo decembrsko nedeljo podal v Ljubljano, na ogled lutkovne predstave v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer jih je obiskal in obdaril tudi dedek Mraz.

Poskrbeli smo za različna izobraževanja. Za mlade parlamentarce, ki se že petindvajseto leto pripravljajo na pomladni nastop v slovenskem parlamentu, smo pripravili izjemno zanimivo delavnico z Nastjo Mulej, ki so ji zavzeto prisluhnili tudi njihovi mentorji. Naš makedonski prostovoljec Aleksandar Blaževski, ki je od začetka januarja že v rodni Makedoniji, pa je sladke specialitete svoje domovine predstavil še več osnovnošolcem, med drugim se je podal tudi v Branik.

Naše delo ni ostalo neopaženo in naša pridna sodelavka Andreja Jamšek je na prireditvi Naj prostovoljec, naj prostovoljka, prejela priznanje Mladinskega sveta Ajdovščina.

Najlepši del pričakovanja praznikov pa vendarle pomenijo žareče otroške oči, ko se srečajo s katerim od dobrih mož. Letos smo ponovno sodelovali tako z  Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in Tremi dobrimi možmi (Tremi botrami) kot z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, prevzeli smo darila, zbrana na Ministrstvu za zunanje zadeve, sodelovali v akciji Božiček za en dan, z zbiranjem knjigic pa nam je močno pomagala tudi zdravnica Ardea iz Ajdovščine.

Med otroke smo darila razdelili s pomočjo društev Ortaona in Sonček za Goriško, KS Kamnje Potoče in DPM Skrilje, več organizatorjem prireditev pomagali, da dedka Mraza ni preveč zeblo, veliko daril pa je otrokom razdelil dedek Mraz, ki smo ga povabili na prireditev skupaj z zvezdicama Stello in Star. Skupno smo obdarili preko 200 otrok in upravičeno smo lahko ponosni na to. Da pa je bil december lepši, nam je pomagal še Telekom z zbrano hrano, ki smo jo razdelili med več kot dvajset družin.

Začelo se je novo leto. Nove poti morda ne bodo najlažje, vendar pa bodo doseženi cilji vedno pomembni - in iskrice v otroških očeh bodo vedno razlog, da nadaljujemo.

Gordana Maroh, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi