Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Orientacijski sprint v Vipavi

Orientacijska sekcija Planinskega društva Ajdovščina in Osnovna šola Dobravlje organizirata vsakoletno sprint orientacijsko tekmo. Ta se odvija izmenično v treh mestih, kjer so narejene orientacijske karte in sicer v Vipavi, Ajdovščini in Vipavskem Križu.

Letos je bila na vrsti Vipava, v sodelovanju s tamkajšnjo osnovno šolo. Vodstvo šole nas je prijazno sprejelo in  nudilo potrebne prostore za izvedbo tekme. Ta je bila v nedeljo, 22. januarja, po ulicah in skritih kotičkih mesta. Tekma je štela za državno prvenstvo, kot vedno pa je bila dobra udeležba tudi sosedov iz Furlanije. Vseh tekmovalcev je bilo več kot 200, od tega okrog 20 družin, ki so stalnica in posebnost naših tekem.

Da je tekma uspela, gre zahvala mnogim, tako učencem, staršem, učiteljem, zunanjim sodelavcem, ki so kakorkoli sodelovali. Posebna pohvala našemu zagnanemu orientacistu, traserju, izdelovalcu orientacijskih kart, Ivu Keteju in nepogrešljivemu učitelju Stanku Čuferju. Tudi sponzorja Leone in cvetličarstvo Vida sta polepšala tekmo.

Tako je o tekmi napisal naš stalni fotografski spremljevalec Peter Valič: »Vreme je bilo tipično vipavsko: hladno in začinjeno z zmerno burjo, a to ni skalilo dobre volje in tekmovalnega vzdušja. Peklo se je palačinke, točilo čaj, delilo sadje, podeljevalo priznanja in nagrade, mnogo je bilo smeha in seveda druženja. Nezadovoljnih nismo odkrili.«

Priprava in izpeljava take tekme poteka pod budnim očesom sodnika krovne organizacije, Orientacijske zveze Slovenije. Za našo je bilo to delo zaupano Bojanu Jevševarju, ki je o tekmi podal naslednjo pisno oceno: »Dogovor s šolo zunaj območja karte je omogočil idealno karanteno za šprint. Z dovolj velikim prostorom v šoli, kjer so tekmovalci imeli zavetje pred burjo, in odlično pogostitvijo, ki jo doživimo samo še pri Planinskem društvu Ajdovščina, je tekmovanje dobilo bolj družabno noto, kar se je videlo v dobrem razpoloženju vseh. Vsi sodelujoči so opravili svoje delo dobro in si zaslužijo pohvalo, vključno s traserjem, saj je bilo težko najti nove etape za razmišljanje na tako izrabljeni karti. Za tako slabo vreme, ki je zajelo Slovenijo v teh tednih, se je lokacija tekmovanja izkazala za edino, kjer je tekmovanje še bilo moč izpeljati in organizatorji si zaslužijo pohvalo. Štart je zaradi močnega vetra in množice rekreativcev zahteval improvizacijo, ki jo je ekipa z vodjo tekmovanja lepo izpeljala.«

mk

 

 

Oglejte si tudi