Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Novim dogodivščinam naproti

Z novim šolskim letom se je tudi za Rod Mladi bori začelo novo taborniško leto, ki bo polno zanimivih dogodivščin in izkušenj.
Čez poletje smo pridobili tri nove vodnice, vsi skupaj pa smo naš rod predstavili na miniolimpijadi v Ajdovščini. Sredi septembra smo izvedli vpis k tabornikom, tako da naš rod šteje kar 70 osnovnošolcev.

Pomagali smo pri organizaciji ROT-a (republiškega orientacijskega tekmovanja), ki je potekal septembra na Otlici.

V prihodnjih mesecih naš čaka veliko zanimivih akcij. Zagotovo nas bo tudi letos obiskal Dedek Mraz, zimovali bomo na Kovku in še veliko drugega. Na koncu leta pa nas čaka največja dogodivščina – taborjenje. Prejšnje taborniško leto smo zaključili s taborjenjem ob reki Nadiži. Otroci so prejeli veščine, za katere so se trudili celo leto, urejali so vodove kotičke, igrali napad na tabor, manjkala pa ni niti havajska koktejl zabava.

Rod Mladi bori je prostovoljno društvo, ki deluje le s simbolično letno članarino. Velik del sredstev za delovanje dobimo od Občine Ajdovščina in Fundacije za šport. Del sredstev nam omogoča tudi Športna zveza Ajdovščina v sklopu projekta »Aktivni smo v vse smeri, migaj z nami tudi ti«. Projekt spodbuja udeleževanje otrok v različne interesne dejavnosti. Ne smemo pa pozabiti tudi časa, ki ga rodu namenijo naši vodniki. Brez njih naše delovanje ne bi bilo mogoče.

Čeprav smo vpis k tabornikom že imeli, se nam lahko kadarkoli med letom pridružite. Informacije najdete na naši spletni strani http://rmb.rutka.net/ .

Taborniki ustvarjamo boljši svet!

Maja Turk, RMB

Oglejte si tudi