Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Na MDPM Ajdovščina korakamo v poletje 2014

Ko zorijo češnje, se na MDPM Ajdovščina že spogledujemo s poletnimi počitnicami. Na vsakoletnih počitniških delavnicah in letovanjih bo letos sodeloval tudi Aleksandar, EVS prostovoljec, dodobra vpet v utrip dogajanja v naših krajih.
V okviru TVU bomo tudi v juniju še spoznavali Aleksandrovo rodno Makedonijo. Makedonsko pajduško oro in grški sirtaki bomo plesali v sredo, 4. junija, v prostorih Folklornega društva v Vipavi ali v torek, 24. junija, v dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu. Lepote Makedonije skozi oči domačina, ki se je šolal na turistični srednji šoli, diplomiral iz geografije in poleg nje poučeval še zgodovino bomo spoznavali v torek, 20. maja, v dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu ali v petek, 13. junija, v Domu krajanov v Ajdovščini. Spoznali pa bomo tudi del kulinaričnega bogastva Makedonije - kaj bo pripravil Aleksandar, lahko preverite v torek, 17. junija, v dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu ali v petek, 27. junija, v Domu krajanov v Ajdovščini na kulinarični delavnici. Vsakič bomo začeli ob 20:00. Za prijave in dodatne informacije se lahko obrnete na MDPM Ajdovščina ali na Društvo DOLI Lokavec, ki koordinira dejavnosti TVU 2014.

Proti koncu junija se zapro šolska vrata in otroke čakata dva meseca počitnic. Da bodo te še bolj zabavne in razigrane, pripravljamo pestro ponudbo ustvarjalnih, sprostitvenih in športnih aktivnosti v občinah Ajdovščina in Vipava. Še pred koncem šolskega leta bodo naše aktivnosti objavljene na zloženkah, ki bodo na voljo na običajnih mestih in v pisarni MDPM Ajdovščina v MC Hiša mladih v Ajdovščini.

Tudi letos se bomo dobivali na mivki in v prostorih MC Hiša mladih, v avgustu pa se nam lahko spet pridružite na tečaju rolanja.

Letos bomo prvič sodelovali z Zavodom Hipo team, ki deluje na svojem ranču v Brjah. Z njihovimi strokovnjaki bomo otrokom približali konja in skrb zanj, najpogumnejši pa se bodo lahko povzpeli tudi na njegov hrbet. Konjem se bomo posvetili tudi v ustvarjalnih delavnicah.

Na delavnicah se bomo srečevali 30. 6. – 4. 7., 7. 7. – 11. 7., 14. 7. – 18. 7. in 18. 8. - 22. 8. 2014 v Ajdovščini, Gojačah - Malovšah in v Vrhpolju, za prijave in dodatne informacije pa smo vam na voljo na spodaj navedenih kontaktih.

Poleti je čas tudi za letovanja. Prijave smo že začeli zbirati, letovali pa bomo v Nerezinah na Malem Lošinju od 29. 6. do 8. 7 in od 8. 7. do 18. 7. 2014, in v Piranu pa od 19. 7. do 27.7 in od 27.7. do 4. 8. 2014. Prijavnice so na voljo v pisarni MDPM Ajdovščina v MC Hiša mladih v Ajdovščini, informacije pa dobite na 05 368 91 40, 041 490 360 in info@mdpm-ajdovscina.si.

Gordana Maroh Črv, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi