Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Župani in direktorji regionalnih razvojnih agencij na srečanju s predsednikom vlade

Slovenija je bila na pogajanjih za črpanje evropskih sredstev v prihajajoči finančni perspektivi zelo uspešna. Na nedavnem srečanju Evropskega sveta je bil namreč sprejet dogovor glede Večletnega finančnega okvirja za obdobje 2021-2027 in Instrumenta za okrevanje, na podlagi katerega bo Slovenija do leta 2030 upravičena do okvirno 10,5 milijard evrov, od tega gre za 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev in 3,6 milijarde evrov posojil.

Za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 bo Sloveniji na voljo 2,9 milijarde evrov, za izvajanje skupne kmetijske politike pa 1,6 milijarde evrov. Na razpolago bo tudi 96 milijonov evrov iz Sklada za pravični prehod.

Srečanja županov in direktorjev regionalnih razvojnih agencij s predsednikom vlade na temo črpanja evropskih sredstev, ki se je odvilo 20. avgusta 2020 na Brdu pri Kranju, se je udeležila tudi direktorica RRA ROD Ajdovščina Brigita Habjan Štolfa

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina je v okviru izvajanja Mrežnega regionalnega razvoja na lokalni ravni sodelovala pri zbiranju projektnih idej predvsem s področij: okrevanja po pandemiji, krepitvi zelene EU, digitalne transformacije ter projekte namenjene posebni podpori regionalnim in nacionalnim ukrepom z učinkom v lokalnih skupnostih. 

Melita Mavrič, foto Kabinet predsednika Vlade RS

Oglejte si tudi