Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Zlati in diamantni pari 2017

Maj je mesec ljubezni in prav je, da takrat praznujejo zlati in diamantni pari, člani Društva upokojencev Ajdovščina. Društvo že vrsto let pripravlja slavnostno srečanje parov, s kulturnim programom in podelitvijo plaket. Posebna zanimivost srečanja pa so zgodbe o parih, ki jih pripravijo svojci in obelodanijo marsikatero podrobnost.
Spomini segajo v leta, ko sta se fant in dekle prvič videla, spoznavala in zaljubila. Vaške veselice so tista leta združile mnogo src. Kavalir, ki je spremljal dekle brez dežnika do njenega doma, tudi pokvarjena budilka je povezala par. Prevozno sredstvo, pa če tudi le motor, je bil pravi luksuz, da ne govorimo o avtih, ki so bili še redkost. Bili pa so časi, ko so tovarne v Ajdovščini dajale kruh vsem, ki so želeli delati. Mnogo iskric je preskočilo tudi na delovnem mestu. Gradili so si domove, v katerih so vzgajali svoje otroke in sedaj z veseljem spremljajo odraščanje svojih vnukov.

Petdeset let je dolga doba, pa čeprav se nam zdi, da čas prehitro teče. Veliko sprememb se je zgodilo v tem času, napredek, ki je prinesel dobre in slabe stvari. Z dobrimi si olajšamo življenje, a nobena ne more nadomestiti človeške topline, medsebojnega spoštovanja in ljubezni. To daje moč in energijo, da se v skupnem življenju prebrodi tudi marsikatero težko preizkušnjo.

To so povedali vsi slavljenci na srečanju in med njimi sta bila tudi Romana in Jurij Lulik, ki že 65 let krmarita skupaj. Mira in Tone Vrčon sta slavila 60 let skupnega življenja. S 50. leti pa se ponašajo Vladka in Srečko Črnilogar, Silva in Viktor Čušin, Olga in Rajko Funa,  Elda in Peter Gorup, Klara in Srečko Krkoč, Vera in Ciril Lipovž, Manica in Viktor Novinec, Zora in Franc Pirjevec, Ada in Viktor Rijavec, Nada in Pepi Šinigoj, Hilda in Ivan Vodopivec  ter Pavla in Andrej Zemljič.

Program in druženje, ki ga je pripravilo Društvo upokojencev Ajdovščina, je bil slovesen. Nastopali so ŽePZ Večernica, DPS Zarja, Kulturno društvo z Bleda, za ples pa je poskrbel Mauro Deferri.

Nevenka Vidmar, foto Branko Semič

Oglejte si tudi