Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
8°C
4°C
10981

Zaposlitveni bazar 2021

Večkrat načrtovani dogodek Zaposlitveni bazar je v svojih ustaljenih tirnicah, v mesecu oktobru, potekal v veliki dvorani Zavoda za šport Ajdovščina, v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina. Domača telovadnica je za eno dopoldne postala zanimiva tržnica poklicev. Vsakič jo je obiskalo čez 200 osnovnošolcev in njihovih mentorjev, za lažjo odločitev kam po koncu šolanja. Dogodek, ki je vključen v Strategijo za mlade Občine Ajdovščina, je eden izmed pomembnih strateških ciljev za izboljšanje pogojev pri vstopu mladih na trg dela. Organizacija in izvedba dogodka je torej dodana vrednost lokalne politike zaposlovanja, saj mlade seznanja tudi s potrebami razmer in interesov na lokalnem trgu.

Na Bazarju se osnovnošolcem predstavijo številne srednje šole in nekatera uspešna domača podjetja. Prireditev se je v več letih izkazala za zelo smiselno in koristno za učence, saj lahko na enem mestu pridobijo ogromno informacij, ki jim pomagajo pri odločitvi, kam se vpisati po osnovni šoli. Zaradi trenutnih razmer smo tudi letošnji dogodek Zaposlitveni bazar 2021 oblikovali v priročen predstavitveni filmček, v katerem se predstavljajo srednje in poklicne šole. Posredovali smo ga osnovnim šolam v lokalni skupnosti, katere ga bodo vključile v program karierne orientacije. Na voljo je tudi vsem, ki razmišljate, kam in kako po koncu osnovne šole.

https://drive.google.com/file/d/1YsAsRp86qXFqf0J4TpfRfJDIUfxvU2XZ/view?usp=sharing

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina se zahvaljuje vsem srednjim in poklicnim šolam in lokalnim podjetjem za sodelovanje pri oblikovanju dogodka.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi