Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Vsi enaki, vsi različni

Čisto preproste besede, ki pa v sebi skrivajo neslutene razsežnosti življenjskih zgodb. Zgodb ljudi, ki se soočajo z neštetimi ovirami v svojem življenju, le zato, ker so drugačni. Kljub zagotovilom inštitucij, da imajo vsi ljudje enake pravice, ki jih ne sme nihče kratiti, v praksi to ni vedno tako. Društva, delovni centri, različne organizacije združujejo ljudi in jim na njihovih poteh vsaj delno olajšajo življenje.

Na Društvu upokojencev Ajdovščina cenijo drugačnost, saj bogati slehernega, ki zna prisluhniti, se družiti in pomagati. To dokazuje tudi prireditev, ki je že osma zapovrstjo, združila veliko nastopajočih in poslušalcev v dvorani Ljudske univerze v Ajdovščini. Program je bil zanimiv in pester.

Predstavniki CIRIUS- a iz Vipave so se pod vodstvom mentorice Loredane Sajovic predstavili z inštrumentalno vokalnim programom. Kot vsako leto doslej so navdušili poslušalce, ki so jih nagradili z bučnim aplavzom.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica sta zastopali plesalki in predstavili orientalski ples.

Ajdovski Dom za starejše občane ima v svoji sredini priljubljeno skupino 'Žoga bend'. Sestavlja jo 15 članov in članic, ki vadijo pod budnim očesom terapevtke Tanje Kretič Lemut. Veliko nastopajo in so povsod dobrodošli.

Varstveno delovni center iz Vipave se je predstavil z glasbeno skupino 'Lajna' in poslušalce navdušil z slovenskimi skladbami. Na povabilo pevca je priljubljeno popevko 'Dan ljubezni' zapelo celotno občinstvo v dvorani.

Učenci in učenke O.Š. Ajdovščina z mentorico Izidoro Černigoj so s svojo predstavitvijo z naslovom 'Vsi enaki, vsi drugačni' navdušili vse v dvorani, saj se je vsak od njih predstavil s svojo zgodbo.

Jožko Likar, predstavnik Društva ŠENT iz Ajdovščine, je pripovedoval svoje hudomušne in zanimive pesmi.

Za zaključek so igrico Milke Curk 'Pri bistrem potoku' odigrali društvena dramsko pevska skupina Zarja z mentorico Jožico Mozetič in Folklorna skupina O.Š. Šturje, ki jo vodi Polona Juretič. Program sta povezovala Ana in Peter Žgavec.
Medgeneracijsko sodelovanje je lep primer ustvarjalnega druženja, saj traja že 10 let.

Nevenka Vidmar

Oglejte si tudi