Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Razstava arhitekturnih projektov

V avli Dvorane prve slovenske vlade je na ogled razstava del članic in članov Društva primorskih arhitektov. V okviru razstave je potekalo tudi nekaj posebnih dogodkov, med drugim predstavitev nove prostorske zakonodaje.

Avlo Dvorane prve slovenske vlade krasijo dela primorskih arhitektk in arhitektov. Ogledati si je moč različne projekte, tako idejne, kot tudi že izvedene, s poudarkom na ajdovskih dosežkih (Maja in Tanja Fučka, Biro Acma, Studio 3 - Vili Fabčič in Ines Kos). Veliko je javnih objektov, predvsem vrtcev in urbanističnih zasnov javnih prostorov – trgov, parkov in podobno.

Na odprtju razstave je predsednica Društva primorskih arhitektov Ines Bonutti poudarila pomen kvalitetnega in premišljenega urejanja prostora. Društvo želi s tovrstnimi predstavitvami spodbuditi uporabnike k poglobljenemu razmišljanju o prostoru ter tako dvigniti kulturo bivanja, predvsem pa odnos do arhitekturnega dela. Povedala je, da je razstava postavljena v prostoru, ki je poseben arhitekturni biser Ajdovščine. Dvorano je načrtoval ajdovski arhitekt Svetozar Križaj in je eno od treh arhitekturnih del v občini, ki je zapisano v anale slovenske arhitekturne zgodovine. Kulturni del odprtja razstave je ozaljšala pevka Maruša Kos.

Razstava bo na ogled vse do začetka januarja 2019. Arhitekti bodo veseli vašega obiska, predvsem pa vaših odzivov – zapišite vaša mnenja, vprašanja, pomisleke, pohvale v knjigo vtisov, ali pa na društveni mail: drustvo.primorskih.arhitektov@gmail.com. Za zaključek razstave namreč pripravljajo okroglo mizo, na kateri bo tekla beseda tudi o vseh vaših komentarjih.

 

Oglejte si tudi