Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
9°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Deli
2583

Proaktivna kavarna tudi v Ajdovščini

Člani Društva moderatorjev Slovenije ob Mednarodnem tednu moderiranja organizirajo vseslovensko akcijo »Ideje za naš kraj/naše mesto, s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse« kot niz ustvarjalnih, moderiranih srečanj v obliki proaktivne kavarne v mestih širom Slovenije. V Ajdovščini bo proaktivna kavarna v petek, 21. oktobra ob 17.30 v Mladinskem centru Hiša mladih v Palah.

Proaktivna kavarna je metoda oziroma način razgovora večjega števila udeležencev, ki se v sproščenem vzdušju selijo od mize do mize, ob tem pa podajajo svoje ideje, pobude, projekte, vprašanja. Poteka v treh rundah omizij, vsako omizje razvija eno idejo. Zasedba omizij se menja, kar pomeni, da vsak podpornik lahko prispeva k trem različnim projektnim idejam. Pogovori se med seboj povezujejo, razvijajo in nadgrajujejo, ideje se med seboj oplajajo, udeleženci pa drug drugemu nudijo nove poglede in uvide o vprašanjih in temah, ki so pomembne v njihovem življenju, delu, organizaciji ali skupnosti.

Tako udeleženci spoznavajo način proaktivnega in vključujočega skupinskega dela in hkrati razvijajo svoje ideje in predloge za nove projekte, ki bi pomagali k bolj kakovostnemu skupnostnemu življenju.

Cel proces traja približno tri ure, število 'obdelanih' idej pa je odvisno od števila udeležencev - več ko je udeležencev, več idej je možno razvijati.

Proaktivno kavarno bo vodila ekipa izurjenih voditeljev iz Društva moderatorjev Slovenije, med njimi je tudi Ajdovka Magdalena Fabčič.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!