Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Deli
8459

Nevladniki na srečanju v Vipavskem Križu

Ustanova Fundacija Bit Planota je v sodelovanju z Zavodom za turizem Vipavski Križ 15. oktobra v Križu priredila že 9. festival nevladnih organizacij Goriške. Predstavilo se je 25 različnih društev, ustanov in zavodov.

Občina Ajdovščina je že v tretje gostila festival nevladnih organizacij goriške regije. Prvi festival pred devetimi leti je potekal v mestu Ajdovščina, pred nekaj leti ga je gostilo lokavško društvo DOLI, 9. festival pa je 15. oktobra letos potekal v Vipavskem Križu. Predstavilo se je kar 25 različnih nevladnih organizacij, ki delujejo na zelo različnih področjih – od sociale in zdravja do kulture in turizma. Festival je odprl vodja Fundacije Bit Planota Darijan Krpan, ki je poudaril, da je namen festivala medsebojno povezovanje nevladnikov. Predstavnik Zavoda za turizem Vipavski Križ Ljubo Žgavc je prisotnim izrazil dobrodošlico, kasneje pa jih je odpeljal na voden ogled srednjeveškega mesteca. Vodja oddelka za družbene zadeve Občine Ajdovščina Katarina Ambrožič pa je v svojem nagovoru poudarila pomen združevanja posameznikov v društva in združenja, ki sega daleč nazaj v zgodovino ter ima od nekdaj pomemben družbeni pomen: »Še posebno pomembno pa je društveno delovanje v današnjem času: ker druži enako misleče v skupnem cilju, ker pomaga tam, kjer nihče drug ne zna in ne more, predvsem pa je druženje samo po sebi dandanes dobrodošlo – enim v veliko veselje, drugim pa lahko predstavlja tudi izhod iz osebne stiske.« Zahvalila se je vsem predstavnikom društev, ki prostovoljno namenjajo svoj prosti čas društvenim dejavnostim.

Festival se je nadaljeval s predstavitvami – na stojnicah, v obliki delavnic, pa tudi s pevskimi, glasbenimi in plesnimi nastopi ter prikazi. K odličnemu razpoloženju pa je pomagalo tudi čudovito sončno vreme, ki je v Vipavski Križ privabilo tudi mnoge obiskovalce.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi