Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Festival otroka - Društvo prijateljev mladine Ajdovščina praznuje svoj 70. rojstni dan

V letošnjem letu praznuje Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina častitljivo 70. letnico delovanja, kar bi radi še posebej obeležili s prireditvijo Festival otroka, ki bo potekal med 13. in 20. majem v občinah Ajdovščina in Vipava. S festivalom želimo nagraditi uporabnike naših storitev, predvsem otroke, mladostnike in družine, ki so naši zvesti spremljevalci in največja skrb že vsa leta delovanja društva. Na ta način se želimo zahvaliti tudi vsem našim dosedanjim prostovoljcem, sodelavcem in sodelujočim organizacijam, ki so v teh letih pomembno sooblikovali programe društva.

Festival otroka zajema številne dogodke – gledališke in lutkovne predstave, muzikal, delavnice za otroke, razne predstavitve, razstave, aktivnosti na prostem ter osrednjo proslavo z glasbenimi in plesnimi nastopi mladih. Osrednja proslava bo potekala v soboto, 20. maja 2023, v grajskem obzidju v Ajdovščini in na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Tu so predvideni glasbeni in plesni nastopi otrok, učencev in dijakov iz lokalnih vrtcev in šol, ustvarjalne delavnice, nastop čarodeja, nagradna igra ter dražba umetniških slik za dober namen, tj. zbiranje sredstev v sklad za psihološko pomoč mladim iz lokalnega okolja. Osrednjo proslavo bomo zaključili z zabavo za otroke, zanje bo namreč nastopil slovenski raper Trkaj s svojimi uspešnimi Repki.  

V času festivala bo poskrbljeno tudi za starše in strokovne delavce, učitelje, mladinske delavce, animatorje, prostovoljce in ostale, ki jih delo z otroki navdihuje in krepi. Zanje pripravljamo simpozij Umetnost krmarjenja skozi življenje otroka, na katerem se bodo predstavili strokovnjaki:

-          mag. Vesna Starman, Svetovalni center Istre, Čustva niso ne dobra ne slaba – so naš kompas

-          Teja Vončina in Lara Fornazarič, CSD Severne Primorske, Kako prepoznati stisko pri otroku?

-          Dr. Uroš Perko, Zavod Mitikas, O (sodobnih) odvisnostih pri mladih

Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna.
Zaradi lažje organizacije priporočamo prijave za muzikal in simpozij na info@mdpm-ajdovscina.si.

Program je podrobneje predstavljen na naši spletni strani.

Lepo vabljeni na našo rojstnodnevno zabavo! 

Oglejte si tudi