Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Člani OZZVS Ajdovščina in Vipava so se zbrali na letnem zboru

Na rednem letnem zboru so se 17. marca sestali člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo občin Ajdovščina in Vipava. Letnega zbora se je udeležilo 84 članov in članic. Poleg le-teh pa sta se letošnjega zbora udeležila tudi predstavnik društva SEVER Severne Primorske Izidor Krapež in pa predstavnik Združenja borcev za vrednote NOB Božo Novak.

Po pozdravnem nagovoru predsednika Ljuba Vidriha je sledila obravnava poročila o delu v letu 2022. Člani združenja so bili v minulem letu zelo aktivni in so realizirali vse dejavnosti iz letnega načrta. V poročilu je predsednik najprej spregovoril o dejavnostih in proslavah, ki so bile posvečene 31. obletnici samostojne Slovenije. Na uspešno izpeljanih proslavah prve polovice leta so se govorniki v svojih govorih spominjali 10-dnevne vojne ter osamosvajanja na terenu. Vsi so namreč bili v tistih dneh v vlogah poveljujočih enotam Teritorialne obrambe Občine Ajdovščina. Poleg rednih letnih dejavnosti so člani in članice v minulem letu, v mesecu juniju na Nanosu odkrili tudi spominsko ploščo enoti, ki je leta 1991 bivala v prostorih LD Nanos.

Po pregledu in potrditvi poročila je sledila še predstavitev načrta dela za leto 2023. V tem letu imajo člani in članice OZZVS Ajdovščina in Vipava v načrtu izpeljati streljanje z malokalibrsko puško, pohod okoli Ajdovščine v mesecu juniju, proslavo ob barikadi na mostu čez Hubelj in pa članski izlet. Poleg teh večjih aktivnosti pa člani planirajo tudi dvig zastav ob državnih praznikih in ob koncu oktobra obisk in poklon njihovim preminulim članom. Načrt je bil na letnem zboru s strani članov in članic enoglasno sprejet.

V zadnjem, najbolj svečanemu delu rednega letnega zbora je Združenje OZZVS Ajdovščina in Vipava z zamudo podelilo veteranom spominske medalje ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije. Prejeli so jih prisotni člani in članice, ki imajo status vojnega veterana. Spominske medalje so bile podeljene na podlagi vladnega odloka z dne 21. 5. 2021. Ob koncu zbora pa je bila podeljena tudi spominska plaketa ZVVS za leto 2022, ki jo je tokrat prejela OŠ Draga Bajca Vipava.

Ana Štokelj, foto Jožko Člekovič

 

 

 

Oglejte si tudi