Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Učitelji in profesorji ajdovskih šol na županovem sprejemu

Župan Tadej Beočanin je ob koncu šolskega leta na sprejem v grajsko klet v Vipavskem Križu povabil pedagoške delavce ajdovskih osnovnih in srednje šole. Da je bila to 'pika na i' ob zaključku naporne šolske sezone, menijo učitelji in profesorji.

Župan se je želel s sprejemom zahvaliti domačemu pedagoškemu kadru, ki opravlja pomembno poslanstvo. Pet ajdovskih osnovnih šol je letos obiskovalo 1778 učencev, srednjo šolo z dvema programoma pa 570 dijakov. Za vso to mladež skrbi nekaj več kot 270 učiteljev, profesorjev in drugih pedagoških delavcev. Župan je v nagovoru poudaril pomembno vlogo učiteljev pri vzgoji mladih v aktivne državljane: »Želimo, da so mladi, ko zaključijo izobraževalni sistem, polni znanj in kompetenc za aktiven vstop v družbo. Da so odgovorni – sposobni prevzeti odgovornost zase, za svojo družino in za skupnost kot celoto. Da so aktivni. Da so zrele, zgrajene osebnosti.« Pomembno sporočilo županovega nagovora je tudi pomen poklicnega usmerjanja, čemur je potrebno posvetiti veliko pozornosti ter sodelovati – tako s podjetji, kot nevladnimi organizacijami in podobnimi ustanovami, predvsem pa med seboj (med šolami) in s skupnostjo. Vloga občine v izobraževalnem sistemu je zagotavljanje potrebne in primerne infrastrukture, ki pa jo želi Občina Ajdovščina v sodelovanju s šolami nadgraditi z novimi programi in vsebinami. Kot razlog je župan navedel rast občine, gospodarstva, natalitete, cilj pa je občina, povezana v homogeno celoto. Učiteljem in profesorjem je predstavil program 'Mladost na burji', ki temelji na štirih stebrih – moj prijatelj, moje zdravje, moj poklic in moja skupnost – ter bo kmalu zaživel v praksi.

Kulturni del sprejema, ki je potekal v grajski kleti v Vipavskem Križu, sta oblikovali pevki Nina Vrabec in Nika Zuljan ob spremljavi kitarista Egona Brataševca. Učitelji in profesorji so izrazili navdušenje nad sprejemom. Ob zaključku napornega šolskega leta se prileže takšen družabni dogodek, ki sam po sebi nakazuje, da je bilo delo dobro opravljeno.

sh

Oglejte si tudi