Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
5°C
-6°C
PON.
7°C
0°C
Deli
7947

Strateški razvojni dokument

Ajdovska občina pospešeno pripravlja strategijo občine do leta 2030. Gre za temeljni razvojni dokument, ki bo nakazoval oziroma usmerjal, v katere dejavnosti je treba prvenstveno vlagati denar, znanje in čas, saj dolgoročna vizija ni samo spisek želja, kako naj bi živeli v občini čez dobrih deset let.

Strategija razvoja občine ima več podpoglavji, pač v skladu z razvejano strukturo življenja občine – od gospodarstva denimo, pa do družbenih dejavnosti. Novembra je bilo tako izpeljanih več delavnic, na katerih so strokovnjaki s posameznih področji skupaj s predstavniki občinske uprave luščili nabore prioritet. Razprave so temeljile na predhodno izdelani tako imenovani SWOT analizi (analizi prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti), zaključke delavnic pa bodo strokovne službe oblikovale v skupno strategijo, o kateri se bo čisto na koncu izrekel še občinski svet kot najvišji organ občine.

Ločeno je že prej nastala strategija turizma občin Ajdovščina in Vipava, ki sta jo občinska sveta že sprejela. V nastajanju je tudi strategija gasilstva v občini, prav tako se skozi širšo javno razpravo oblikuje celostna prometna strategija. Le-ta ima nekoliko drugačen status, saj je občina pridobila iz državnih jasli nepovratna sredstva, hkrati pa CPS predstavlja predpogoj za kandidiranje na denar iz evropskih skladov, predvidenih za prenove starih mestnih jeder. Ena od delavnic CPS je predvidena za 2. december ob 14. uri.

Foto Matjaž Jazbar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!