Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Sorodna društva združena

S selitvijo Glasbene šole Vinka Vodopivca v obnovljeno stavbo nekdanje gimnazije oziroma osnovne šole so se sprostili prostori na Štrancarjevi ulici v Šturjah, prav tako pa tudi v nadstropju stavbe na Gregorčičevi ulici (nad Štekarjem). Občina je izpraznjene prostore namenila delovanju domačih društev in nevladnih organizacij.

Občina Ajdovščina je pristopila k smiselnem združevanju posameznih društev in organizacij na podlagi sorodnih dejavnosti. V prostore nad Štekarjem so se tako poleg javnega sklada za kulturne dejavnosti in ajdovskega planinskega društva umestila še društva, ki se ukvarjajo s socialnimi in drugimi preventivnimi programi.  

Na Gregorčičevi ulici št. 17 imajo tako sedeže Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Planinsko društvo Ajdovščina, Zveza društev za socialno gerontologijo, Medgeneracijsko društvo 4 letni časi, Center Nadeja, Zavod Pelikan – Karitas, Društvo za psihosocialno pomoč Pluton in Slovensko društvo Hospic.   

V stare prostore glasbene šole na Štrancarjevo ulico pa se selijo društva, ki se v pretežni meri ukvarjajo s športnimi, kulturnimi in drugimi tehničnimi dejavnostmi. Društva in organizacije se bodo združevale tudi v Rizzatovi vili, kjer bodo ostale politične stranke, sindikalno združenje in veteranske ter domoljubne organizacije. V nekdanji vojašnici Srečka Kosovela ostajajo glasbena društva, ljubitelji starodobnikov in namiznega tenisa.

Oglejte si tudi