Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
8°C
-2°C
PON.
6°C
-1°C
Deli
9686

"Varno na poti v šolo in domov"

Policijska uprava Nova Gorica je letos že petnajsto leto zapored izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Podelitev nagrad najboljšim ustvarjalcem in odprtje razstave njihovih del je bilo v začetku decembra v Ajdovščini.

Namen likovnega natečaja je v osveščanju otrok za varno udeležbo v prometu. Na letošnji natečaj je prispelo 167 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol z območja delovanja Policijske uprave Nova Gorica. Tričlanska komisija, sestavljena iz mentoric likovne umetnosti, je odbrala 20 najboljših likovnih del. Nagrade sta mladim avtorjem na zaključni prireditvi v Ajdovščini podelila komandir Policijske postaje Ajdovščina Marko Terbovšek in predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina Marija Trošt, ki je učence tudi nagovorila: »Šolarji ste aktivni udeleženci v prometu ne glede na to, ali vas do šole pripeljejo starši, avtobus, ali pa pridete peš. Čeprav ste v primerjavi z odraslimi v prometu v precej slabšem položaju - tako namreč pravi statistika - pa ste odraslim marsikdaj v pomoč pri pravilnih odločitvah – pravilna odločitev vseh udeleženih v prometu pa je spoštovanje vseh pravil, ki smo si jih postavili.«

Čeprav so otroci in mladoletniki med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, pa se sami zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč. K večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč pa lahko prispevajo prav vsi udeleženci - z večjo previdnostjo in strpnostjo na cestah.

Za bogat kulturni program so poskrbeli člani kvarteta Policijskega orkestra in člani dramske skupine Mali Holivud (deluje v Centru medgeneracijskega učenja na Ljudski univerzi Ajdovščina) ter učenci OŠ Šturje in OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij