Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Poletne ohladitve in 'likof' vrtnarske sezone

V avgustovski vročini v Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) poiščemo različne vrste osvežitev. S sladoledom, plavanjem v bazenu, izletom na Kovk ali v Idrijsko Belo, pa tudi z zelenjavo, ki smo jo kar sami pridelali v naši gredici.
V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) tako v okviru dnevnega programa Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji kot storitve Institucionalnega varstva dajemo velik poudarek zdravemu življenjskemu slogu. Veliko pozornosti namenjamo organizaciji zdrave prehrane ter gibanju. Izvajamo veliko izletov, pohodov in drugih aktivnosti na svežem zraku.

Pred poletno vročino se zato večkrat umaknemo malo višje. V prvi polovici avgusta nas je posebej navdušil obisk skakalnega centra Kovk. Tako zelo, da smo za hip pomislili, da bi tudi sami enkrat poleteli. A se kmalu odločili, da raje ostajamo na trdnih tleh.

Pot nas večkrat zanese v senco dreves, ki jih ponuja Idrijska Bela. Nekateri zberemo dovolj poguma, da se 'namakamo' v mrzli vodi, drugi pa samo uživamo v prijetnem hladu in vseh lepotah narave tega dela krajinskega parka Zgornja Idrijca.

Prijetno ohlajeni si radi organiziramo poletni piknik, na katerem ne sme manjkati sveže zelenjave. V naši bivalni enoti smo jo letos nekaj pridelali kar sami.  Pridno zalivanje in skrb za gredico oz. 'zelenjavna korita' se je obrestovala. V soboto 12.8.2023 smo na domači terasi imeli 'likof' vrtnarske sezone. Obiranju in pripravi zelenjave je sledilo sproščeno druženje ob slastnih kumarah in paradižnikih.

Oglejte si tudi