Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C
Deli
7592

Letni časi za gradom

Razstavni panoji, ki jih je občina Ajdovščina lani postavila na zelenici med parkiriščem za starim mlinom in peš potjo skoz grad, mimoidoče razveseljujejo z novimi fotografijami, tokrat s fotografijami letnih časov.

Pešpot z Lavričevega trga mimo grajskega vrta proti mostu čez Hubelj je z ureditvijo parkirišča lani pridobila fotografsko galerijo na prostem. Na panojih, ki so ponoči osvetljeni, naj bi se fotografije menjale približno štiri krat letno. Prvo razstavo so pripravili člani fotografskega društva veno Pilon, ki so v objektive lovili značilne kotičke Ajdovščine, za drugo razstavo s plodovi občinske njive in kulinaričnimi izdelki iz njih sta poskrbela ljubiteljska kuharja Peter Bajnoci in Miha Bratina, nova postavitev pa je namenjena štirim letnim časom v Vipavski dolini. Na grajski strani se fotografska pripoved začenja s pomladjo in sicer s panoramskim posnetkom, ki ga na drugi strani dopolnjuje za Vipavsko dolino značilno sadje, za pomladni čas seveda značilna češnja. Poletje je v znamenju breskev, jesen seveda simbolizira grozdje, medtem ko je zimski čas v znamenju kakija.

Postavitev hkrati opozarja, da je vegetacijska doba na Vipavskem krepko daljša kot v notranjosti Slovenije in da je v skladu s sloganom o Vipavski dolini, marsikaj početi vse leto. Prav avtor novega znaka Vipavska dolina Marijan Močilnik je prispeval tudi fotografije za tokratno razstavo, ostale pa je posnel Jan Čermelj, ki je bil uvrščen med deset najboljših fotografov na socialnem omrežju Instagram.

ep

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!