Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Mladi gasilci ob morju

Mladi člani PGD Selo in mladinska komisija smo sredi julija letovali v Izoli. Skupaj z PGD Dornberk in njihov pobratenim društvom PGD Maribor - Studenci smo taborili na Jagodju nad Izolo. Letos je bilo še posebej lepo, saj se je letovanja udeležilo kar 18 mladih gasilcev in 5 mentorjev iz našega društva.

Skupaj s člani iz PGD Dornberk smo na pot krenili z avtobusom in se na Jagodju uro zatem že namestili v šotore, ki so jih postavili mentorji, nakar se je začelo uživanje na morju. Na plaži v Simonovem zalivu smo se predali užitkom v vodi in toboganu. Naslednje jutro in vsa do konca smo po jutranjem vstajenju in zajtrku pospravljali svoja ležišča v šotorih in to za oceno - najboljši trije so dobili mične nagrade. V četrtek nas je obiskal član PGD Dornberk, ki je zaposlen v poklicni enoti gasilcev v Novi Gorici, kjer opravlja tudi delo potapljača, in nam razkazal opremo in orodje za delo pod vodo. Najpogumnejši so se tudi potopili. Ker je bilo ta dan bolj slabo vreme, smo šli popoldne na bližnje igrišče na turnir odbojke. V soboto popoldne smo izvedli še turnir v nogometu, v nedeljo pa smo se s lepimi občutki in težkim srcem poslovili od članov iz PGD Dornberk, ki so ostali na letovanju še tri dni.

Na koncu bi se radi zahvalili mentoricam iz PGD Dornberk za vse lepe trenutke na morju, kuharju Alešu in pomočnikom za okusne obroke hrane, Duškotu in Tomažu za vso pomoč na letovanju. Posebna zahvala pa gre vodstvu PGD Selo ter vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi tega letovanja.

Sergej Škrlj, MK PGD Selo

Oglejte si tudi