Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Poln avtobus mladine v Pustolovskem parku Geoss

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na prvi počitniški dan, 26. aprila 2023, odpeljalo 44 otrok od 1. do 9. razreda v geometrijsko središče Slovenije, natančneje v Pustolovski park Geoss. Tu smo počitniške dni preživljali že drugo leto zaporedoma in zagotovo ne zadnjič. 

Ob prihodu so nas sprejeli tamkajšnji inštruktorji, ki so nas najprej podučili o varnostnih pravilih v parku. Strogo upoštevanje pravil je tu obvezno, saj poligoni segajo tudi do nekaj metrov nad tlemi, spusti po zipline-u pa dosežejo tudi do 70 km/h.

Skupina mlajših otrok se je preizkusila na treh enostavnejših poligonih, učili so se varnostnega preklapljanja škripcev in zaponk. Poligoni so obsegali plezanje po lestvah in mrežah, hojo po brveh in premikajočih deskah ter krajše spuste po zipline-ih. Vsak poligon je iz otrok izzval učenje novih veščin in spretnosti in jih postavil pred nove preizkušnje, ki so jih naši najmlajši zelo dobro premagovali. 

Starejših otrok nismo videli - bili so visoko v krošnjah dreves, delali družbo pticam in vevericam, le vsake toliko nam je kak zletel nad glavami po zipline-u. No, če damo šalo na stran, so tudi starejši uspešno premagovali naloge, ravnotežnostne in višinske, in si dokazali, da zmorejo več, kot so si mogoče bili mislili. 

Cel avtobus otrok je spremljalo pet spremljevalk, prostovoljk društva, ki so mlade budno spremljale, animirale in opogumljale, svoj pogum pa za zaključek stestirale še na velikem hitrem zipline-u. Za spremstvo se jim lepo zahvaljujemo. 

Dan, preživet v objemu narave, med sovrstniki in z izzivi, ki mlade opremijo z veščinami za življenje, zaupanjem vase, s pogumom in samozavestjo, je dan, ki ga lahko označimo za izjemno uspešnega! 

Iskrena zahvala pa gre tudi lastniku in osebju Pustolovskega parka Geoss, za prijaznost in ustrežljivost. Prihodnje leto se zopet vidimo! 

#počitnicesprijateljimladine #mdpmajdovscina #prijateljimladine #prosticas

Oglejte si tudi