Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Poletje s prijatelji mladine

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos razigrano preživeli poletne dni.

V juniju se je zaključil nagradni natečaj Jaz in knjiga. Prejeli smo 99 čudovitih izdelkov, ki so nastali izpod prstov ustvarjalnih učenk in učencev iz petih osnovnih šol iz občin Ajdovščina in Vipava. V naše nabiralnike je prispelo 21 literarnih, 72 likovnih ter 7 fotografskih del. Strokovna komisija je izbrala 17 literarnih in 13 likovnih del, ki bodo krasila koledar MDPM Ajdovščina za leto 2022. Natečaj je bil organiziran v čast 60. obletnici Bralne značke, ki je eden pomembnejših programov za spodbujanje bralne kulture med mladimi. Vsem učencem in njihovim mentorjem se iskreno zahvaljujemo, da ste skupaj z nami ustvarjali in razmišljali o pomenu branja, ter vam iskreno čestitamo!

Med poletnimi počitnicami smo organizirali že tradicionalni letovanji na morju – v Nerezinah in Piranu. Na morje smo letos peljali več kot 90 otrok in mladostnikov, ki so na morju neizmerno uživali. Morske dogodivščine smo tudi letos omogočili otrokom z manj priložnostmi preko humanitarne akcije 'Pomežik soncu' in akcije 'Morje za vse otroke', ki jo organiziramo v našem društvu. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste darovali. Prav tako se zahvaljujemo občini Ajdovščina in občini Vipava za sofinanciranje obeh letovanj.

Ustvarjalno in razgibano je bilo tudi na počitniških delavnicah, ki smo jih pripravili v okviru celodnevnega počitniškega varstva otrok v sodelovanju z MKC Hiša mladih ter v krajevnih skupnostih Velike Žablje, Kamnje, Lokavec, Žapuže, Plače ter Stomaž. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili predsednikom krajevnih skupnosti, ki so nas toplo sprejeli in nam omogočili izvajanje ustvarjalnih delavnic. Otroci so se na delavnicah preizkusili v raznih likovnih tehnikah in ročnih spretnostih, ustvarjali so z naravnim materialom, spoznavali zelišča in se preizkusili v vlogi vrtnarjev, se sprostili ob joga elementih, se razgibali z jutranjo telovadbo ter preizkusili v športnih igrah ter na sploh uživali v socialnih in družabnih igrah. Povezali smo se z Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina in za učence organizirali dvotedenske počitniške delavnice socialnih veščin v okviru projekta 'Popestrimo šolo'. Delavnice smo selili tudi v CIRIUS Vipava, kjer smo otrokom s posebnimi potrebami popestrili njihov vsakdan z likovnimi in glasbenimi delavnicami. Slike o naših poletnih dogodivščinah si lahko ogledate na našem Facebook profilu ali spletni strani.

V tem poletju pa niso ustvarjali zgolj otroci in mladina temveč tudi oskrbovanci v Zavodu Pristan Vipava, kjer smo začeli z izvajanjem že tradicionalnega študijskega krožka VivaKreativa, ki ga vodi prostovoljka Taša Turk, dipl. slikarka in dipl. ing. arhitekture. Ustvarjalnih srečanj se enkrat tedensko udeležuje kar 11 oskrbovancev.

Iskrena zahvala gre našim prostovoljcem, ki so v delavnice vložili svoj trud, talent in čas, ter sofinancerjem Občini Ajdovščina, Občini Vipava, JSKD ter Zavodu za šport RS Planica (Hura, prosti čas), zaradi katerih lahko otroci iz naših občin brezplačno preživljajo ustvarjalne ter aktivne počitniške dni.

Naše delo je obogatilo tudi sodelovanje na Dnevu mladih, ki ga je 7. avgusta 2021 organiziral Mladinski svet Ajdovščina. Udeleženci dogodka so na naši delavnici sodelovali pri nagradni igri, ustvarjali mozaik prijateljstva in se informirali o društvenih programih.

Pestro poletje je za nami, bliža se novo poglavje v življenjih šolarjev in pedagoških delavcev. Vsem šolarjemželimo pogumen, uspešen in motiviran korak v novo šolsko leto.

Oglejte si tudi