Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Kaj bo jeseni dogajalo v MKC Hiša mladih Ajdovščina?

Počitniški vrvež se je umaknil s hodnika naše hiše, poslovili smo se od brezskrbnih poletnih počitnic in s tem (mogoče) tudi od poletja. A to nam ne bo preprečilo samozavestnega spogledovanja z jesenjo, ki jo že tako navdušeno načrtujemo. Hiša mladih Ajdovščina bo širši javnosti postregla s široko paleto dogodkov:

HIŠA MLADIH NA TERENU, 7. 9. 2023

Jesen bomo zaštartali z otvoritvijo projekta Hiša mladih na terenu, kot smo poimenovali naše ulične dogodivščine. Gre za projekt, s katerim se želimo približati mladim (10 let +) v okolju, kjer se počutijo najbolje – na igriščih in drugih športnih površinah v mestu. S projektom bomo dejavnosti srečanj prilagajali željam mladih, s ciljem, da med mladimi krepimo vrednote prijateljstva in povezovanja, spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa in s tem zmanjšujemo tveganje za pojav deviantnosti in prestopništva mladih. Vabimo torej mlade na prvo srečanje, ki bo 7. septembra, ob 17. uri, na igrišču pred glasbeno šolo v Ajdovščini. #povabiprjatla

IZMENJEVALNICA IDEJ, 13. 9. 2023

Sledila bo Izmenjevalnica idej, sproščeno in neformalno srečanje z mladimi med 13. in 18. letom, ki želijo kreirati mladinsko sceno v občini Ajdovščina. Mladi bodo lahko v družbi sovrstnikov in mladinskega delavca delili svoje ideje, interese in želje, z namenom, da se v prihodnje oblikujejo taki mladinski programi, ki bi mlade resnično zanimali in bi se vanje radi vključevali. Mladi so vabljeni v prostore Hiše mladih, 13. septembra, ob 14. uri. Zaradi lažje logistike priporočamo prijave na https://forms.gle/K34YZ12RRWKJbo8w8  #negrizemo #povabiprjatla

ZAPOSLITVENI BAZAR, 26. 10. 2023

Že tradicionalni Zaposlitveni bazar predstavlja enega izmed pomembnejših načinov za izboljšanje pogojev mladih pri vstopu na trg dela. Pomeni stičišče srednjih šol in lokalnih uspešnih podjetij, ki svojo dejavnost predstavijo devetošolcem, da se le-ti dodobra seznanijo s potrebami, z razmerami in interesi na trgu dela. Zaposlitveni bazar se je vseh teh letih izvajanja izkazal za primer dobre prakse – vsakoletno ga obišče preko 300 osnovnošolcev, ki z obiskom posameznih stojnic pridobijo ogromno informacij in tako lažje sprejemajo odločitve glede nadaljnje poklicne usmeritve.

MATINEJE – ZABAVA ZA preMLADE, 27. 10. 2023

Tim zagnanih, druženja, plesa in zabav željnih mladostnikov se je k nam obrnil z idejo po organizaciji zabav za še ne polnoletne mladostnike (za učence 3. triletja), saj slednji na »ta prave žure« še ne morejo. Mladi so svojo idejo predstavili z besedami:

Mladi se v vsakdanjem življenju srečujemo z veliko stresa, v šoli ter doma. Premalo se družimo. Večina nas preživi na telefonih veliko časa, tudi takrat, ko se srečamo s prijatelji. Tim matinej bi svojim sovrstnikom želel pričarati lepe spomine na najstniška leta, ki znajo biti včasih prava muka, saj mislimo, da si tudi mlajši zaslužimo zabave in sprostitev.

Mladi so povedali, mi smo prisluhnili – s pilotnim projektom in z njim prvo zabavo z DJ-em organiziramo na čarovniški petek, 27. 10. 2023.  

FESTIVAL HIŠE MLADIH, 21.-26. 11. 2023

Gre za že tradicionalni festival, ki združuje vse hišne organizacije, s poudarkom, da javnost ozaveščamo o naših poslanstvih, dejavnostih, ciljih, dogodkih. Program se nam že lepo oblikuje in zagotovo vam lahko obljubimo glasbene, komične, kulturne, strokovne in ostale prostočasne vsebine, ki bodo zadostile najrazličnejšim okusom in interesom. Več informacij objavimo kmalu.  

 Tekom cele jeseni pa se med stenami Hiše dogaja še veliko več:

  • mladinske delavnice, ulične dogodivščine
  • galerija s svojimi čudovitimi razstavami
  • izmenjevalnica oblačil, modnih dodatkov, knjig idr.
  • vadbe, krožki, strokovni posveti
  • usposabljanje prostovoljcev
  • učna pomoč
  • pa še kaj vmes


Spremljajte nas na Facebooku in Instagramu, da boste na tekočem z vsemi našimi dogodki! 


 

Oglejte si tudi