Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Zaključek programa Mladost na burji

Mladost na burji je program Občine Ajdovščina, ki temelji na stopnjevalnem sistemu osvajanja značk in spodbuja k aktivnemu prostovoljnemu udejstvovanju otrok in mladine v lokalnem življenju ter k ustvarjanju bolj solidarne in vključujoče družbe. Otroci in mladi, vključeni v program Mladost na burji, razvijajo občutek odgovornosti do sebe, drugih in skupnosti, spoznavajo poklice ter skrbijo za svoje zdravje, s čimer odraščajo v odgovorne, solidarne, vključujoče osebe, ki živijo prav v takem okolju. Program izvaja Inštitut za mladinsko politiko.
Četrto programsko obdobje programa Mladost na burji se je ob koncu šolskega leta zaključilo s slovesno podelitvijo priznanj Zlata Kastra devetošolcem treh osnovnih šol. Prireditev je potekala v sredo, 21. junija, v prostorih Doma krajanov Ajdovščina. Mlade sta nagovorila vodja programa Mladost na burji, Urška Brežnjak, in župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin. Priznanja in značko Zlata Kastra je prejelo štirinajst učencev Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina pod mentorstvom Nataše Čuk, sedem učenk Osnovne šole Dobravlje pod mentorstvom Tamare Šuligoj in šest učencev Osnovne šole Col pod mentorstvom Nives Žibrik. Zahvale za predano delo so iz rok župana prejeli tudi ravnatelji vseh šol v občini, mentorji in koordinatorji programa Mladost na burji ter predstavniki sodelujočih organizacij. Program z raznolikimi in kvalitetnimi vsebinami bogatijo sodelujoče organizacije iz lokalne skupnosti – Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, Rdeči Križ Slovenije – Območno združenje Ajdovščina, Pilonova galerija, Zavod  za šport, Zavod Beta – Inštitut za razvoj družbe, Mladinski svet Ajdovščina, Lavričeva knjižnica in Regijska razvojna agencija ROD. Prireditev sta spretno povezovali šestošolki Ota Marc in Vita Batič z Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina. Mladi glasbeniki – harfistka Meta Kržišnik Furlan pod mentorstvom Erike Bersenda ter kitaristki Eva in Neža Žvokelj pod mentorstvom Anteja Radnića z Glasbene šole Vinka Vodopivca pa so poskrbeli za ubrano glasbeno spremljavo.

Teden pred tem sta župan in vodja programa obiskala učence na Osnovni šoli Col, vrtčevske otroke v vrtcu pri Osnovni šoli Otlica, učence Podružnične osnovne šole Lokavec in učence Podružnične osnovne šole Budanje. Pohvalila sta jih za izvedene aktivnosti v programu Mladost na burji in jim podelila priznanja in značke na stopnji Hubelj, Čaven in Kastra. Vrtčevski otroci pa so se razveselili majic na stopnji Grozdek. Srečanja z učenci in učitelji so potekala v sproščenem in prisrčnem vzdušju. Učenci so se obiska župana zelo razveselili. Presenetili so ga s svojim navdušenjem, pozitivno energijo in kulturnim programom.

Iskrene čestitke vsem udeležencem v programu. Želimo vam prijetne počitnice polne lepih dogodivščin. Ponovno se srečamo jeseni v novi sezoni programa Mladost na burji.

Oglejte si tudi