Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Z Big Biblsi in Modrijani

Prvo Colsko nedeljo smo pripravili leta 1989. Vodja legendarnega ansambla Bratov Benčina, Ivan Benčina, je takrat predlagal, da bi organizirali prireditev, katere izkupiček bi namenili zbiranju sredstev za nakup novih cerkvenih orgel. Za pobudo smo se ogreli v takratni krajevni mladinski organizaciji, kjer so nastajali tudi zametki leta 1991 ustanovljenega društva Trillek in začela se je zgodba, ki traja. Ob Benčincih je nastopila tudi domača rock skupina TNT, sama prireditev pa je že takrat prerasla okvire klasičnih gasilskih veselic, saj smo jo popestrili z domačo kulinariko in v zadružnem domu ponovno prižgali staro krušno peč. Dogajanje so zelo razgibale tudi športne igre med zaselki Cola. 

Prireditev se je ohranila in v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja dobila nov zagon z angažiranjem znanih narodno zabavnih ansamblov. V novem stoletju je postala večdnevna, a ohranila ime Colska nedelja kot nekakšno blagovno znamko prireditve. Velik poudarek je od takrat naprej namenjen sobotnim rock večerom, rdeča nit pa so še naprej domača kulturna, kulinarična in športna ponudba.

Tako bo tudi letos, le  da smo prireditev s praga poletja preselil v začetek jeseni. 30 – letnico bomo obeležili v četrtek, 19. septembra s kulturno-zabavnim programom na Tomaževi štali, petek bo namenjen turnirju domačih društev v malem nogometu. V soboto bomo na igrišču postavili šotor za enega vrhuncev z naslovom Wajdovski rokenrol z domačimi skupinami TNT, Abadon, Skalp in samo za to priložnost ponovno zbranimi Big Biblsi. Drugi vrhunec pa bo seveda nedelja, 22. septembra, z Modrijani in tradicionalnim srečelovom. Vstop na vse dogodke bo brezplačen. 
Tekst in foto Društvo Trillek

Oglejte si tudi