Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Šagra v Malih Žabljah

Dnevi pred prvo oktobrsko nedeljo v Malih Žabljah minevajo v duhu pričakovanja praznika rožnovenske Marije, varuhinje naše vasi. Ženske se dogovarjajo za krašenje kapelice, sosedje spletajo bršljanove vence, moški pa pripravljajo druženje.

Letos smo se praznika posebej veselili. Po zbiranju in molitvi v kriški župnijski cerkvi smo se po več letih v Male Žablje lahko spustili po novo tlakovani Rebri. Nič ni drselo, korak je zanesljiv in kljub močnemu nalivu smo do glavne ceste prišli suhih nog.

Molitev pri Mariji je izzvenela v znamenju hvaležnosti za dobro trgatev, dobre sosedske odnose in vse, ki skrbijo na napredek naselja, za skrbne roke krasilcev kapelice in vse nove pridobitve v vasi, za dobre ljudi, posebno pa brate kapucine, ki skrbijo za vse Vipavce in so kot očetje vsem nam.

Po kratkem bogoslužju se je vreme zjasnilo, prijazno jesensko sonce nas je spodbudilo, da smo se ustavili tudi na igrišču, si oblizovali od Goranovih pogač tople prste, nazdravili s kapljico naših vinarjev in poklepetali s sosedi, znanci in prijatelji.

V zadnjih dneh pa kriško veduto iz Malih Žabelj dopolnjuje nova pridobitev: kriško pobočje se svetlika, ker je pot po Rebri osvetljena, odgovorni pa pripravljajo tudi postaje križevega pota.

Hvala vsem za sodelovanje, odgovornim pa za trud in organizacijo.

MB

Oglejte si tudi