Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tudi z obiskom knjižnice lahko prihranite

Mogoče ste med tistimi, ki se sprehajate ob Hublju ali peljete mimo, v Lavričevo knjižnico v Ajdovščini pa še niste zavili. Se vam zdi, da je knjižnica potrebna le tistim, ki iščejo gradivo za šolo ali so navdušeni ljubitelji branja? Današnje knjižnice s svojimi storitvami nudijo mnogo več. Tudi v času izrednih razmer zaradi virusa smo ves čas poslovali in poskušali uporabnikom posredovati gradivo.

Ali veste, da z obiskom knjižnice lahko tudi prihranite? Zakaj postati član knjižnice? Člani knjižnice si lahko izposojajo raznovrstno knjižnično gradivo (knjige, serijske publikacije, DVD-je, elektronske knjige, CD-je, zvočne knjige …), dostopno jim je gradivo iz slovenskih knjižnic, ki so vključene v medknjižnično izposojo, iz knjižnic v Novi Gorici, Idriji in Tolminu si študijsko gradivo lahko izposojajo celo brezplačno. Storitev Moja knjižnica članom omogoča, da si gradivo naročijo, rezervirajo ali podaljšajo kar od doma, od koder lahko dostopajo tudi do različnih e-virov, naprimer Enciklopedije Britanica, Press Reader vam omogoča branje časopisov v različnih jezikih z vsega sveta, preko Ebscohosta lahko dostopate do strokovnih člankov … sistem Biblos vam omogoča izposojo elektronskih, aplikacija Audibook pa zvočnih knjig.

Članstvo v knjižnici velja eno leto, za zaposlene znaša članarina 15 EUR, za upokojence in študente pa 8. Skoraj vsaka knjiga, ki jo kupimo, stane običajno več kot celoletna članarina. Mladi do 18. leta imajo članstvo brezplačno, prav tako so plačila članarine oproščene brezposelne osebe s potrdilom Zavoda za zaposlovanje. Izkaznica velja v vseh naših enotah in na potujoči knjižnici. Mnogo prihranite tudi s tem, da si revijo, razen zadnje številke, lahko izposodite tudi na dom. Izbirate lahko med 160 naslovi revij, od splošnih do strokovnih. Če pa imate čas, jih lahko prebirate tudi v knjižnici, imamo dovolj miz, da ste lahko varno v svojem kotičku.

Smo vas prepričali? O vseh novostih se lahko pozanimate na spletni strani Lavričeve knjižnice http://www.ajd.sik.si/ali na družabnih omrežjih (facebook, instagram), kjer predstavljamo tudi razne bralne projekte, knjižnico semen in druge zanimivosti.

Pod zavihkom novo gradivo pa lahko sledite, kaj smo novega kupili z različnih področij, morda športa, zgodovine, psihologije,vrtnarstva

Vabimo vas, da nas obiščete, z veseljem vas bomo sprejeli in vam svetovali. Če ne izpolnjujete pogoja PCT, vam bomo gradivo prinesli pred knjižnico.

Tako kot je vsak človek edinstven, so tudi naše bralne potrebe različne. Naj vam bo naše gradivo v pomoč pri dosegu ciljev ali naj vam pomaga pri sprostitvi.

Alenka Furlan, foto Viktorija Kante

Oglejte si tudi