Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Testirali bodo akustiko ajdovskega placa

Pevci zbora Srečko Kosovel iz Ajdovščine bodo zadnjo vajo letošnje sezone v torek zaključili na Lavričevem trgu. Z nekaj skladbami iz železnega repertoarja bodo preizkusili akustiko prenovljenega osrednjega trga.

Pevski zbori običajno sezono zaključijo s koncertom, leto 2020 pa je žal drugačno. Da pa se ne bi povsem izneverili tradiciji, bodo kosovelovci zadnjo vajo sezone sklenili s priložnostnim nastopom na prostem. Prostora na prenovljenem trgu je sedaj več kot dovolj, tudi za upoštevanje priporočil NIJZ-ja.

Prva polovica sezone 2019/2020 je bila za ajdovske pevce izjemna, saj so imeli kopico odmevnih nastopov, vključno s spominsko turnejo novembra po Apuliji, kjer je bil zbor pred 75 leti tudi ustanovljen. Pandemija v letošnjem delu sezone pa je odplaknila vse načrtovane nastope, vključno z organizacijo Pomladnega festivala petja, ki se predvidoma premika v jesenski čas. Odpadla je tudi turneja v francoski Lourdes.

Kosovelovci se bodo na Lavričevem trgu v torek (23. junija) 'oglasili' približno ob 20.30 s programom, ki ga bo na licu mesta (odvisno od akustike) sestavil umetniški vodja Andrej Makor.

Oglejte si tudi