Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
ČET.
26°C
11°C
Oceni objavo

Spletni biografski portal Obrazi slovenskih pokrajin

Zaživel je nov vseslovenski spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu Obrazi slovenskih pokrajin. Portal združuje vse podobne leksikone, ki jih ustvarjamo slovenske splošne knjižnice in druge ustanove. Do sedaj smo primorske splošne knjižnice pripravljale prispevke za portal Primorci.si, ki pa je sedaj postal del vseslovenskega biografskega leksikona. Vsi zapisi s portala Primorci.si so bili prenešeni na nov portal.

Lavričeva knjižnica za spletni biografski portal kreira zapise o pomembnih osebnostih, ki so se rodile ali delovale (delujejo) na območju naše knjižnice, torej v današnjih občinah Ajdovščina in Vipava, in so s svojim življenjem in delovanjem zaznamovale naše kraje in zapustile vidno sled na različnih področjih družbenega, političnega, gospodarskega ali kulturnega življenja naših krajev. 

Portal Obrazi slovenskih pokrajin združuje vse podobne leksikone, ki jih ustvarjamo slovenske splošne knjižnice. Glavno uredništvo je v Mestni knjižnici Kranj, regijsko uredništvo za zapise o Primorcih pa v Goriški knjižnici in Knjižnici Koper. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. 

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s 'Primorci' se še naprej lahko obrnete na primorci.si@gkfb.si.

Vabljeni k ogledu in uporabi portala Obrazi slovenskih pokrajin.  

Zdenka Žigon

Oglejte si tudi