Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C
Deli
10217

Sinji vrh v Lokarjevi galeriji

Ob mesecu kulture smo dve pomembni razstavi, ki sta Sinji vrh ponesli v svet postavili v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini. V nedeljo 19. februarja je bil sklep razstave Slovenija odprta za umetnost in odprtje razstave Umetniki za karitas.

Glavni namen tega druženja je bil poklon Hieronimu, ki je z odprtimi rokami in blagohotno dobrodošlico petindvajset let, vedno znova, sprejemal na Sinjem vrhu umetnike. Tokrat so bila iz Slovenije odprte za umetnost na ogled postavljena dela 23 domačih in tujih avtorjev. Kolonije Umetniki za karitas pa se je za pet dni udeležilo 9 avtorjev ter strokovni sodelavci in številni darovalci ob dnevu odprtih vrat.

Vladimir Bačič, Anamarija Stibilj Šajn in Jožica Ličen smo, vsak iz svojega zornega kota, spregovorili o pomembnosti Sinjega vrha na domači in mednarodni likovni sceni. Še posebej je bil ganljiv nagovor mladega sinjevrškega gospodarja Kristjana, ki je zagotovil, da bo nadaljeval očetovo delo in skrbel, da se bo na Sinjem vrhu še naprej dogajalo lepo in dobro. Udeležba številnih slikarjev je bila priča pripadnosti Sinjevršemu likovnemu centru.

Dogodek so z ubranim petjem obogatile pevke ženskega kvarteta Anka.

Razstava likovnega simpozija Slovenija odprta za umetnost je že v galeriji Nikolaja Pirnata na Idrijskem gradu, razstava likovnih del Umetniki za karitas pa bo odprta 20. marca v Peterlinovi dvorani v Trstu.

 

Jožica Ličen

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!