Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Roke ustvarjajo dan za dnem nove in nove izdelke.

Ne mine dan, kaj dan ura, da ne bi nekaj delali z rokami. Toliko del bi lahko našteli, da bi bila knjiga o ročnih delih in delih z rokami nasploh, zajetna in obsežna.

V naši fotografski skupini Društva upokojencev Ajdovščina, PRIMORSKI ŠKLJOC, smo kot vsako leto premlevali o novi temi, ki jo še nismo predstavili in bi bila zanimiva za nas in za obiskovalce naših razstav. Pogovori so potekali po ZOOM aplikaciji, kot je postalo že skoraj normalno. Navdih smo dobili že s sodelovanjem na foto natečaju Z ROČNIMI DELI SI KRAJŠAMO ČAS, ki ga je organizirala Komisija za tehnično kulturo ZDUS. Vzpodbudila je zanimanje in na koncu je postala zanimiva. Osredotočili smo se predvsem na roke. Razstava  nosi naslov ROKE, postavili smo jo 1. marca v avli Ljudske univerze v Ajdovščini. Na ogled je bila do 26. 3. 2021. Sedaj pa del fotografske zgodbe zre iz velikih panojev za ajdovskem obzidju.

Na izboru fotografij na temo ROKE smo bili vsi presenečeni nad idejami, ki so posameznemufotografu pomagale do zanimive  fotografije. Osem fotografov je izbralo 50 fotografij, razstavili smo jih 32, obenem pa smo predstavili še fotografe pri delu. Seveda pa je to le droben delček v mozaiku del z rokami.Tema odpira še veliko zgodb, ki bi jih lahko ujeli skozi objektiv fotoaparata in ostaja odprta za prihodnjič.

Nevenka V. 

Oglejte si tudi