Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

'Pravljični kalejdoskop' v Lični hiši

Konec februarja se je z odprtjem razstave ilustracij 'Pravljični kalejdoskop' tržaškega umetnika Štefana Turka začela letošnja razstavna sezona v Lični hiši v Ajdovščini, ki bo postregla skupno s sedmimi razstavami.

Štefan Turk je rojen v Trstu. Diplomiral je iz zgodovine umetnosti na tržaški univerzi. Vzporedno se je učil slikarstva pri priznanem tržaškem slikarju in pedagogu Ninu Periziju. Obiskoval je tečaj ilustracije pod mentorstvom priznanega ilustratorja Svjetlana Junakoviča na mednarodni šoli ilustracije Sarmede pri Trevisu. Razstavljal je v Italiji, Sloveniji in v tujini. Ilustracije redno objavlja v slovenski otroški reviji Galeb. Ilustriral je tudi številne otroške knjige.

Pregled svojega  desetletnega ilustratorskega ustvarjanja je poimenoval "Pravljični kalejdoskop" in predstavlja, kot sam pravi, svojo nenehno  rast v slikarskih tehnikah, ki jih je mogoče uporabiti v ilustraciji.  

Odprtje razstave je popestrila nova glasbena zasedba: Nastja Vovk - bas kitara, Oskar Ličen - violina in Polona Kunaver Ličen - klavir.
Niko LIčen

.

Oglejte si tudi