Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

'Poletje je ... za otroke' je uspešno zaključena zgodba

Tretji sklop dogodkov 'Poletje je ... za otroke' je zaključen in tako smo zapisali piko na koncu zadnjega stavka te prireditve v letu 2022. Prireditev smo izvajali prvič in glede na lepe odzive vseh udeleženih, smo dobili elan za izvajanje takih dogodkov tudi v prihodnje.

V zadnjem sklopu prireditve se nam je v sobotnem jutru predstavila priznana kiparka in slikarka Anja Kranjc iz Vrhpolja. Otroke je animirala od 9. do 11. ure. Ustvarjali so iz gline na temo "morske živali". Otroci so presenetili s svojimi sposobnostmi in Anja jih je z veseljem povabila v svoje tečaje, ki jih izvaja skozi celo šolsko leto.

V večernem delu smo se zaradi vremenskih razmer premaknili v Dvorano prve slovenske vlade, kjer smo izvedli dogodek 'Wajdušna ima talent'. Zmagovalki šova sta postali Amelie Zerezghi ter Doroteja Rojko s plesno točko, s katero uspešno zastopata Ajdovščino in ADC na različnih tekmovanjih doma in v tujini.

Zmagovalki sta dobili pokal zmagovalcev, darilni bon, ki ga je poklonil ADC, ter diplomo. Vsi sodelujoči so potrdili, da je bila to izredno lepa izkušnja in želijo sodelovati tudi v prihodnje, organizatorji pa že sedaj vabimo, da naslednje leto pripravite svoje točke tudi glasbeniki ter vsi, ki se želite s kakršnimkoli talentom predstaviti v domačem okolju, da se zabava razširi med širšo množico in da po zaključenem dogodku lahko rečemo "yeeees, super je bilo, hočemo še!!!"

V nedeljo zjutraj je otroke in tudi starše akademska slikarka Nina Zuljan popeljala v čarobni svet slikarstva in pravljične umetnosti. Nastali so izvrstni izdelki, ki smo jih poslikali za arhiv, otroci pa so nesli v svoje domove res lepe izdelke in veliko novega znanja.

Zvečer smo na Lavričev trgu zaključili s prireditvijo s poslikavo obraza, izmenjevalnico otroških oblačil ter sejmom, kjer smo se predstavili ADC, Narzeli, Maže moje mame, Loredana Binkar in Nina Zuljan.

Organizatorji se želimo vsem sodelujočim, tako izvajalcem dogodkov kot sodelujočih obiskovalcev, zahvaliti.

Lepo je čutiti podporo, ki jo izkazujete.

Se vidimo naslednje poletje!


Oglejte si tudi