Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Primorje z zlatom iz Grčije

Prepevanje gradi zaupanje in spoštovanje med ljudmi. Tak svojevrsten koktajl sreče je Mešani pevski zbor Primorje iz Ajdovščine od 9. do 13. oktobra 2019 občutil na tretjem mednarodnem zborovskem tekmovanju v sončni Kalamati na jugu Grčije.

Letos se je festivala udeležilo kar 38 zborovskih skupin iz 16-ih različnih držav. Z mnogimi prijateljskimi koncerti, tekmovalnimi večeri ter pisano parado različnih kultur so se v eno skupnost povezale zborovske skupine pretežno iz evropskih držav kot tudi iz Indonezije, Kitajske, Demokratične Republike Konga in Južne Afrike.

Mepz Primorje je v sakralni kategoriji predstavil tri tekmovalne pesmi - Ave Maria v priredbi Javierja Busta iz modernega obdobja, Nympha, refer Jakoba Gallusa iz obdobja renesanse in Bogoroditse devo, raduisia v priredbi Sergeja Rahmaninova iz obdobja romantike.

Občutki zadovoljstva po uspešno odpetem programu so se do zaključne prireditve mešali z neznanim pričakovanjem. Na uradni razglasitvi finalnega večera pa je zborovodja Matjaž Remec s ponosom v svoje roke prevzel zlato diplomo, s katero je MePZ Primorje ponovno potrdil fantastičen rezultat in zadoščenje za trdo delo.

Tjaša Bratina

Oglejte si tudi