Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
33°C
18°C
JUTRI
30°C
16°C

'Pod modrim nebom' v Lokavcu

V soboto, 12. junija 2021 ob 18.00, bo na igrišču ob dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu prireditev 'Pod modrim nebom', na kateri se predstavijo društva in sestavi, člani Zveze kulturnih društev Ajdovščina.

Prireditev, ki je že prerasla v tradicionalno, se je pred 15-imi leti porodila kot spontan protest kulturnih društev v občini zaradi rušitve kulturnega doma, imenovanega 'DAPS'. Zgrajen še v lopatarskem obdobju je bil sicer dotrajan, toda zaradi velike in izjemno akustične dvorane je bil zelo priljubljen predvsem med pevskimi zbori. Spremenil se je v prah, prah pa v asfaltno parkirišče enega od nakupovalnih centrov. Kulturi je tako ostala na voljo sicer sodobnejša Dvorana prve slovenske vlade v središču Ajdovščine, ki pa je bila do zborovskega petja neprijazna.

Čeprav se je osnovni namen prireditve sčasoma pozabil (da so društva ostala brez strehe nad glavo - pod modrim nebom), pa so jo kulturna društva posvojila, saj predstavlja za nastopajoče dobrodošlo srečanje, za obiskovalce pa pregled dejavnosti na enem mestu. Poleg tega dogodek popestri dogajanje v kraju gostitelju. Iz Ajdovščine se je prireditev preselila na podeželje (Batuje, Vrtovin, Šmarje, Col, Budanje, Selo), letos v Lokavec, kjer je organizacijo prevzela dramska skupina Zarja.

Tokrat je napovedanih 13 društev, največ pevskih sestavov.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi