Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Klepetalnica z družino Klančnik

V torek, 15. novembra 2022, Vas ob 18.30 vabimo v knjižnico v Ajdovščini na Klepetalnico z Anjo in Tomijem Klančnikom ter njunimi otroki Emo, Nejo, Rokom in Tinkaro.

Klepetalnica je tradicionalni pogovor, ki ga pripravlja Lavričeva knjižnica z znanimi domačini s področja kulture, športa, znanosti, podjetništva in drugih. Med pogovorom se dotaknemo področja, na katerem so se uveljavili pa tudi drugih: zanima nas kakšno glasbo poslušajo, kakšne filme gledajo, kakšne knjige imajo radi. Njihov izbor v knjižnici ponudimo tudi drugim našim članom.

Letos smo – z razlogom! - povabili v Klepetalnico šestčlansko DRUŽINOKLANČNIK iz Vipave: mamo Anjo, očeta Tomija in njune tri hčere Emo, Nejo in Tinkaro ter sina Roka. Anja in Tomi, ultramaratonca in člana organizacijske ekipe Ultra Trail Vipavska dolina (UTVV), sta se soočila s številnimi tekaškimi preizkušnjami, ki ju kalijo tudi kot človeka. V športnem in tovariškem duhu pa vzgajata tudi otroke, vsi štirje so tudi aktivni košarkaši, kar jih tesno povezuje kot družino. Po večletnem pridobivanju hribovskih izkušenj v slovenskih gorah, so lani skupaj opravili izjemno naporno pot okoli gorskega masiva Mont Blanc, letos poleti pa je športna gorniška družina obkrožila še drugo najvišjo goro v Alpah Monte Rosa, ki so jo delita Italija in Švica.  

Priporočilo: zaradi covida in prehladnih obolenj priporočamo, da si med obiskom v knjižnici nadenete obrazno masko.

Oglejte si tudi