Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Glasbeno razvajanje na 6. Glasbenem zadetku

V soboto, 18. 1. 2020, sta se v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu že 6. zapovrstjo na koncertu Glasbeni zadetek združila glasba in nogomet. Koncert Glasbeni zadetek se je rodil prvenstveno iz želje, da bi širši zgornjevipavski javnosti predstavili delovanje deklet v športu, ki je vsem tako zelo dobro poznan, vendar je dolga leta zanj veljalo, da je namenjen zgolj fantom.

V preteklih letih so dekleta na lokavškem odru gostila mnoge izjemne glasbenike, ki so nas vedno znova navduševali, kaj vse premore naša Vipavska dolina. Tudi letos so nogometašice medse povabile  domače zasedbe: skupini Golden Slambers in TPO, ansambel Šembidci, otroke OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, podružnica Lokavec, Mešani pevski zbor Škofijske gimnazije Vipava, Pihalni orkester Burja in Godalni orkester Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. 

 

Pisanost glasbenih zvrsti, ki so večinoma sledili tokratni rdeči niti – filmski glasbi – ter izjemen glasbeni talent sta vse prisotne navdušila, navdušilo pa je tudi število mladih, ki so darovali svoj čas za promocijo dekliškega nogometa v Ajdovščini in njeni okolici.

 

Vsem, ki so kakor koli pripomogli, da smo preživeli še en čudovit glasbeni večer, se ajdovske nogometašice iskreno zahvaljujejo. 

 

Bojana P. Kompara

Oglejte si tudi