Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Etko Tutta razstavlja v Lični hiši

V soboto, 2. aprila 2016, smo v Lični hiši prisostvovali umetniško kulinaričnemu dogodku - razstavi slikarja in oblikovalca Etka Tutte.

Avtor se je z umetnostjo srečal že v otroštvu, saj izhaja iz slikarske družine. Likovno umetnost je študiral na Pedagoški akademiji v Ljubljani. Pri svojem delu uporablja različne tehnike in pristope. Za svoja dela je prejel več mednarodnih nagrad. Ob odprtju razstave nam je avtor v prijetnem pogovoru s predsednikom društva Lična hiša Davidom Ličnom odkril marsikatero zanimivost s področja svojega ustvarjanja.
Razstava zajema avtorjeva večja slikarska dela, pa tudi poslikane objekte in keramiko. Na vseh večjih slikarskih platnih prevladuje rdeča barva, ki ima pri avtorju prav poseben status. Morda se zdi na prvi pogled agresivna, ob daljšem gledanju, kot pravi avtor sam, pa te pomirja in ljubeznivo poboža. Osrednji del večera je zaznamovalo prijetno druženje ob izbranih vinih vipavskih in briških vinarjev in pa kulinarična poslastica. Obiskovalci smo lahko poizkusili fantastično postreženega surovega tuna in lososa z izbranimi zelišči. Navdušeni so bili tudi tisti, ki jih surova riba ponavadi ne prepriča. Glasbeno so večer obogatili Oskar, Jon in Polona Kunaver Ličen.

Razstava, vredna ogleda, bo odprta mesec dni - galerija Lična hiša priporoča obisk.
Niko Ličen

 

Oglejte si tudi