Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Celestial - plesni spektakel ADC plesalcev

Celestial je prvi plesni šov z izbranimi plesalci in koreografi iz Plesnega centra ADC. Dogodek so plesalci izvedli v 11. ferbuarja v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Dvorana je bila zapolnjena do zadnjega sedeža in po predstavi je bilo slišati pogovore in vprašanja na temo, kdaj se bo dogodek ponovno izvedel. Navdušenje je bilo veliko in plesalci ter koreografi zagotavljajo, da bo dogodek postal tradicionalen.

O plesalcih, koreografih in kreativni vodji projekta je vodja Piesnega centra ADC, Alice Stojko Saliu, na facebook strani zapisala iskren zapis.

"Naši plesalci so Veliki. In naša Leja je to skupaj z njimi dokazala na tak način, da je marsikdo presenečeno obstal,  kajti predstavili so se v vsej svoji veličini; z ogromno  znanja, ljubeznijo do Plesa, s predanostjo, intuziazmom ... vrednih svetovnih odrov!

Vsak od desetih koreografov je s skupino izbranih plesalcev izvrstno predstavil del sebe, dva talentirana pevca Veronika Knafelc in Andrej Orel sta dodala svojo noto, prav tako sta zablestela dva freestyla v zasedbi Didi Divje Volk in Jona Lična.

Občutki, ko sem gledala svojo plesno družino v taki polnosti in popolnosti, so bili tako lepi, da jih težko sploh ubesedim. Leja Messec dopolnjuje moje sanje in za to sem ji izjemno hvaležna! Včasih, pogosto se mi zdi, da mi bere misli. Pravijo 'gliha skup štriha' in  v vsaki celici svojega telesa čutim, da to res drži. Hvala Leja, ker ti ples toliko pomeni, ker si postala del nas, ker si z nami z vsem svojim bitjem. Ponosna sem nate! Si vrhunska plesalka, koreografinja, dobra učiteljica in človek z velikim srcem. 

In ostali koreografi Brigita Kuštrin, Danijel Mutić, Larisa Koren, Evelin Bajc, Nick Keber, Tim Vodopivec, Nara Aranđelović Brana, Tine Oblak in Taja Komac,  po večini sem vas vse gledala kot 'malčke palčke', male plesne nadobudneže, in tokrat ste stali na odru Veliki, lepi ljudje, izredni koreografi in neverjetni plesalci. Hvala, ker ste. Hvala, ker sejete znanje, kako je Ples lep in velik, ker širite ljubezen do tega kar JE vredno.

In Plesalci ... vsi, od prvega do zadnjega, ste ponos naše družine, ste čudoviti in zame Najboljši plesalci na svetu. Hvala, da rastete v izjemne Ljudi in barvate svet z najlepšimi barvami plesa.

Torej, draga moja družina, želim vam povedati, da sem izredno ponosna in se počutim srečno in obdarjeno tudi zaradi vas vseh. Hvala, ker ste. Hvala, ker se trudite in vztrajate, hvala za to, da ste ljubeči, spoštljivi in lepo vzgojeni.
In v tej točki se želim zahvaliti tudi staršem, kajti brez vas, ne bi bilo nas, ne bi bilo tega kar so včeraj pokazali in dokazali naši otroci. Iskrena hvala iz dna moje duše. Hvala vsem, ki nas podpirate in cenite in upam, da kaj takega ADC kmalu ponovi."

Ples je mati vseh umetnosti, je zahteven šport in definitivno premalo cenjen. Ko ga zagledamo v taki luči, kot se je pokazal Celestial, pa definitivno razumemo, kaj to pomeni.

Foto Klemen Batagelj

 

Oglejte si tudi