Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Če bi veselic ne b'lo

Ansambel Gregorja Kobala je petčlanska zasedba, trio s pevko in pevcem. Gregor, harmonikaš in ustanovitelj ansambla, prihaja s Cola, kitarist Rok iz okolice Domžal, basist Nejc iz Kamnika, pevka Maja je iz Selške doline, pevec Matic pa iz Moravč. Povezujejo jih skupni cilji in želje - ustvarjati svojo glasbo in jo širiti med poslušalce. "Prizadevamo si, da bi se naše skladbe dotaknile tako mlajše kot starejše generacije," pravijo v en glas v ansamblu. "Razveseljevati ljudi in jim lepšati trenutke z našo glasbo - k temu stremimo!"  

Za melodije skladb poskrbi Gregor, inštrumentalista in pevca pa skladbi dodata še piko na i, da melodija zazveni v celoti.  

Pred kratkim so skladbi z aktualnim naslovom (Če bi veselic ne b'lo) dodali še videospot. Za snemanje skladbe je poskrbel Tadej Mihelič - Mmedia. S skladbo so nastopili že na Festivalu Cerkvenjak 2019. Gre za prvo avtorsko skladbo na klavirski harmoniki, prejšnje so nastale za diatonično.  

Polka govori o vaški, vrtni veselici. Vse je lepo okrašeno, muzikanti so pripravljeni, za hrano in pijačo je poskrbljeno. Skladba se dotakne tudi deklet in fantov, ki se na veselici srečajo, bolje spoznajo in v ritmih polke zaplešejo: "Ob tem se sprašujemo, kaj bi bilo, če ne bi bilo veselic in kam bi šli vsi prijatelji. Če le-teh ne bi bilo, potem marsikateri fant ne bi imel dekleta in vsi bi posedali samo doma."  

Skladba je sedaj še toliko bolj aktualna, saj je druženje omejeno in veselic pač ni.  "Moramo biti strpni in res lahko samo upamo, da se bomo spet čimprej skupaj zabavali v ritmih glasbe." Na javnih nastopih neizmerno uživajo: "Širjenje svoje glasbe in melodij, nasmejani obrazi, ples do jutranjih ur so naša motivacija, da se po vsakem končanem nastopu že veselimo naslednjega."  

Kljub omejitvam ansambel ne počiva, člani pridno vadijo: "Gregor ima še veliko zamisli in komaj čakamo, da predstavimo kaj novega!"

 

Oglejte si tudi